akcija na Paklenici / Zbog tučnjave britanskih tinejdžera alarmiran HGSS: 'Neki s izleta ponesu fotografije, a neki masnice'

Image
Foto: Arhiva/HGSS

Jedan od njih je u tučnjavi zadobio ozljede glave zbog čega je alarmiran Županijski centar 112 koji je zatražio pomoć HGSS-a Zadar

3.4.2018.
11:59
Arhiva/HGSS
VOYO logo

Dvojica maloljetnih britanskih turista potukla su se u ponedjeljak navečer u Planinarskom domu na Paklenici. Jedan od njih je u tučnjavi zadobio ozljede glave zbog čega je alarmiran Županijski centar 112 koji je zatražio pomoć HGSS-a Zadar.

"Ozljeđeni je bio neko vrijeme u nesvijesti i dezorijentiran. Dvojica spašavatelja koji su bili u Starigradu nakon dežurstva u NP Paklenici, odmah po dojavi su zajedno s članicom Stanice Zagreb krenuli prema planinarskom domu. Nakon dolaska na dom i pregleda ozljeđenog, vođa akcije poziva spašavatelje iz Zadra, koji bili u pripravnosti", priopćeno je iz HGSS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HGSS je ovu vijest prenio na svojem Twitter profilu uz, njima karakterističnu, objavu: "#onokad imaš akciju jer su radile šake?! Planinari sa izleta ponesu uspomene i fotografije, a "planinari" pokoju masnicu da ih podsjeća na nezaboravan provod".

Unesrećenom maloljetniku pružena je liječnička pomoć. Dječak je najprije smješten u nosila kojima je potom prenesen do dna kanjona gdje i predan ekipi hitne medicinske pomoći. U ovoj je akciji, ističu iz HGSS-a, sudjelovalo 8 članova Stanice Zadar, članica Stanice Zagreb te djelatnik NP Paklenica. Akcija je trajala do 02:45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PU Zadarske potvrdili su ovaj incident te istaknuli kako je došlo do tučnjave između 14-godišnjaka i 15-godišnjaka iz iste grupe posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo