ideja kostrenskog ugostitelja / Neobična poruka na računu širi se društvenim mrežama: 'Svi koji se žalite da je kava preskupa'

Image
Foto: Facebook/Mosquito bar

Vlasnika kafića na šetnici uz more u Kostreni ispisao je zanimljivu poruku na računima

24.6.2020.
7:20
Facebook/Mosquito bar
VOYO logo

Popijete li kavicu u kostrenskom Mosquito baru uz prekrasan pogled na more, moći ćete i pročitati i neobičnu poruku koju je vlasnik ovog ugostiteljskog objekta ispisao na dnu računa.

„PP i najveći PDV u Europi obračunati u cijeni. Španjolska i Italija 10, Mađarska 5, Grčka 13, a Francuska i Slovenija 6%. Iziđimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju državi koja postoji kako bi omogućila privilegije za podobne“, stoji u poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik lokala za Morski.hr je pojasnio što ga je nagnalo na ovakav potez.

''To je bilo jednostavno iz razloga jer mnogi ljudi uopće nisu upoznati s činjeničnim stanjem. Ako u zemljama koje su turističke i imaju par stotina milijuna stanovnika, stoji PDV kojeg sam naveo, po čemu smo to mi drugačiji, a promoviramo se kao turistička zemlja? Mnogo je bilo ugostitelja koji su radili dok je PDV na ugostiteljske usluge bio 13 % i kad su digli na 25 %, mnogi su dali svoje lokale u prodaju, poslovanje je postalo neisplativo. Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV 13%", kazao je Miro Juraj, vlasnik Mosquito bara u Kostreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da je ovo njegov način da potakne ljude da idu na izbore jer izbori su, poručuje, jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti. 

''Svi koji se žale da im je kava skupa, trebaju znati da je svaki treći zaposlenik državni zaposlenik, koliko se državi daje novca'', zaključuje Juraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo