poruka premijera / Neočekivani obrat: Plenković slavodobitno objavio da cijena plina ostaje ista!

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Ultimatum Mosta? Mi nismo zaduženi za njih, ali jasno je da se Zakon mora provoditi! Penal u Vinkovcima? Nisam gledao'

28.2.2017.
10:55
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon obraćanja na konferenciji „Demografija - refleksije na mirovinski sustav“ organizirane od strane nakladničke kuće Hanza Media u suradnji s Udrugom društava za upravljanje mirovinskih fondova premijer Andrej Plenković je ekskluzivno novinaru Jutarnjeg lista ustvrdio kako neće doći do povećanja cijene plina, a tržišno povećanje cijene plina riješit će se na način da će se provesti ušteda na nekoliko drugih administrativnih stavki koji opterećuju cijenu plina, piše Jutarnji list.

Pritom je premijer kazao kako će Vlada tu odluku donijeti na današnjoj telefonskoj sjednici poslijepodne na kojoj će se odrediti cijena plina koju će HEP kao glavni distributer prodavati ostalim posrednicima u tom lancu prodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dao sam Ministarstvu nalog da se ne povećava cijena plina te da se ona odredi prema HEP-u i našli smo način kako da smanjimo margine i marže", rekao je premijer okupljenim novinarima, a onda i odgovorio i na ostala aktualna pitanja. Novinare je zanimalo kako ocjenjuje posljednje događaje u HNL-u:

"Nisam gledao utakmicu u Vinkovcima jer sam imao posla za vikend, no ja sam za to da imamo fer natjecanje. Danas nam dolaze čelnici nogometnog saveza na razgovor jer i mene zanima kvalitetan sport, razgovarat ćemo o organizaciji skorašnje važne kvalifikacijske utakmice Hrvatske protiv Ukrajine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je prokomentirao i apel Mosta, koji je jučer zatražio odlazak kompletne nogometne vrhuške: - Zakon o sportu se mora poštivati. No, koliko ja znam, Vlada i Sabor ne biraju vodstva naših sportskih saveza i ja nisam sklon politiziranju sporta. Ja sam za da se sport prepusti sportašima, koncept u kojem Stojko Vranković vodi košarkaški Savez, Perica Bukić vaterpolski, a Davor Šuker nogometni načelno je dobar - zaključio je Plenković, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo