Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
okršaj u saboru

Nepravomoćna presuda: Bunjac mora Glavašu platiti 10.000 kuna jer ga je nazvao zločincem

Za Glavaša ti navodi imaju evidentnu namjeru obmanjivanja, vrijeđanja i neistinite kvalifikacije kod prosječnog čovjeka,

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Hina/ 25.6.2020. u 9:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog rečenice koju je izrekao u listopadu 2018. na 9. sjednici Hrvatskog sabora bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac mora platiti donedavnom zastupniku Branimiru Glavašu 10 tisuća kuna s kamatama, piše u četvrtak Jutarnji list.

Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Osijeku, koja je uslijedila jer je Bunjac ustvrdio: "... saveznik mu je Branimir Glavaš, osuđeni ratni zločinac koji je putem Drage Tadića pokušao podmititi čak i suce Vrhovnog suda. Kad je trebao biti priveden pravdi, pobjegao je u BiH, svojedobno isto kao i sam njegov mentor".

Za Glavaša ti navodi imaju evidentnu namjeru obmanjivanja, vrijeđanja i neistinite kvalifikacije kod prosječnog čovjeka, koje dovode do zaključka da je on osoba koja je počinila ratni zločin, a mjerodavna potvrda takve kvalifikacije je jedino pravomoćna presuda koja ne postoji, navodi dnevnik.

Bunjac je, pak, ustvrdio da je u tom slučaju bilo izraženo mišljenje vezano uz tematiku koja je bila od javnog interesa te da ga je spomenuo u svrhu navođenja primjera kako predsjednik Vlade ne da da se raščišćavaju kriminal i korupcija nego suprotno, okružuje se osobama sumnjive kriminalne prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"S Glavašem nisam imao nikakav sukob. U biti ga ni ne poznajem. Sve ono što sam izrekao u Saboru bilo je u kontekstu da postoji problem saborskih zastupnika koji su dio vladajuće koalicije sa zakonom. I tu sam osim Glavaša spomenuo još i Bandića, Sauchu, Vrdoljaka i nitko me nije tužio niti je imao potrebu jer sve su to kolege iz Sabora koji mogu tražiti riječ i demantirati me", kazao je Bunjac, donosi Jutarnji list.

Hina/ 25.6.2020. u 9:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROMJENA VREMENA

Što se to sprema? Nevrijeme prijeti Hrvatskoj, izdano upozorenje meteoalarma: 'Zaštitite sebe i imovinu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba