premijer nije htio otkriti / SLUŽBENO: Oleg Butković dolazi na mjesto potpredsjednika Vlade kada ode Marić

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Butković je jedan od preostalih troje ministara koji su od početne postave Vlade ostali uz premijera

8.7.2022.
15:36
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković na jednoj konferenciji za medije nakon ostavke Zdravka Marića upitan je o njegovu nasljedniku na mjestu potpredsjednika Vlade, a tada je rekao kako će o svemu izvijestiti javnost, no čini se kako je opet netko "propjevao" kako je komentirao premijer i za informaciju o ostavci ministra financija koju je Plenković očito planirao objaviti kasnije.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković bit će novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, a premijer Andrej Plenković zastupnicima u Hrvatskome saboru predložit će ga idući tjedan, potvrđeno je u petak iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer je odlučio da će novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo biti Oleg Butković i to će idući tjedan predložiti zastupnicima", rekao je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Izbor Butkovića uslijedio je nakon što je iz Vlade, na vlastiti zahtjev, otišao Zdravko Marić koji je obnašao i dužnost potpredsjednika Vlade i ministra financija te će imenovanjem Butkovića biti popunjeno mjesto potpredsjednika Vlade, budući da za ministra financija premijer Plenković predlaže Marka Primorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što budu predstavljeni u Saboru, u petak bi zastupnici trebali glasovati o njihovom imenovanju.

Butković je jedan od troje ministara koji je u Plenkovićevoj Vladi od samoga početka, odnosno od 2016. te ima bogat ministarski staž i iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u 2020. bio je u Plenkovićevom timu, potpredsjednik je stranke i bio je nositelj stranačke liste u 8. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima.

U Vladi će tako na potpredsjedničkim funkcijama biti - kao prvi potpredsjednik Vlade Tomo Medved te kao potpredsjednici Vlade - Davor BožinovićAnja Šimpraga i Oleg Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Butković je jedan od preostalih troje ministara koji su od početne postave Vlade ostali uz premijera. Tu su još Nina Obuljen Koržinek i Tomo Medved.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo