mislili da je potres / Nešto je grunulo u Zagrebu: 'Zbog testiranja MIG-a probijen zvučni zid', MORH se oglasio sa zakašnjenjem

Image
Foto: MORH/T. Brandt

Mnogi Zagrepčani pomislili su kako se dogodio potres

2.7.2022.
12:42
MORH/T. Brandt
VOYO logo

Glasan zvuk uznemirio je Zagrepčane u subotu oko podne. Mnogi su se zapitali o čemu je riječ.

''Kod Prečkog je jako grunulo, zatresao se lagano stan'', javila nam je čitateljica. Čitatelji javljaju da su neugodan zvuk čuli i u drugim dijelovima grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su pomislili da je riječ o potresu čemu svjedoči i Twitter EMSC-a.

''Očevici su izvijestili o podrhtavanju tla u Hrvatskoj prije 3 minute (lokalno vrijeme 12:16:40) Trenutno nemamo seizmičkih podataka koji bi potvrdili ovu masovnu detekciju'', napisali su iz EMSC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo seizmološke aktivnost, a zagrebački vatrogasci umirili su javnost: "Prema obavijesti iz ZOS-a GS RH u tijeku je testiranje MIG-a na području RH, pri čemu može doći do probijanja zvučnog zida", objasnili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu su se nakon probijanja zvučnog zida oglasili i iz MORH-a:

"U okviru zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u subotu, 2. srpnja 2022., u vremenu od 12 do 14 sati provode letove tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve aktivnosti provode se u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Letovi se provode na području Zagrebačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo građane za razumijevanje", poručili su.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo