Kao u filmu / Nesvakidašnje scene sa suđenja! Žrtva i napadač se izgrlili i izljubili: 'Prijatelju, nisi imao izbora'

Image
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Splitu Ivanu Giljanoviću zvanom Giljo sudi se za pokušaj ubojstva Marka Bekavca

16.7.2019.
15:46
Nino Strmotic/PIXSELL
VOYO logo

Bratstvo, kajanje, praštanje, ljubav - sve je to zavladalo u utorak velikom sudnicom Županijskog suda u Splitu tijekom postupka u kojem se Ivanu Giljanoviću (37) zvanom Giljo sudi za pokušaj ubojstva Marka Bekavca (29) početkom svibnja 2018. godine u kafiću "Clo" u Ulici Domovinskog rata, javlja Splitski dnevnik.

Nakon pročitane optužnice za koju je Giljanović kazao da ju ne priznaje, na scenu je stupio svjedok - žrtva Bekavac - koji je u višesatnom svjedočenju kazao da je on kriv za sve. Na kraju su se zagrlili i izljubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam tada bio ovisnik o heroinu i Giljo mi je pomogao da se skinem s droge, primio me u svoju obitelj. Živeći s njim i njegovom obitelji, shvatio sam kako je lijepo živjeti na jednom višem nivou, kako je lijepo imati novac, vidio sam da je život uz novac ljepši i ja sam tako poželio živjeti. Počeo sam iznuđivati novac od Giljanovića kad sam se odselio od njih pa sam mu slao bezbroj poruka i njemu i njegovoj supruzi iako mi je on našao smještaj i čak mi je i dao nešto novca. Nisam oskudijevao ni u čemu, ali me pohlepa i zavist natjerala da želim sve više i više novca pa sam bio jako uporan u porukama", kazao je Bekavac dodajući da nije bio bezopasan i da je svakodnevno nosio pištolj.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je Giljanović znao kako razmišlja i kako pretpostavlja da ga je bilo strah od njegove opsjednutosti novcem.

"Možda u porukama nisam direktno tražio novac, ali sam htio dati do znanja Gilji da mi treba i da mi mora dati novac. Taj dan sam se prije čuo s Giljanovićem i došao sam u kafić s prijateljem Nikolom Ursićem, a tamo su bili Giljanović i Nikola Ćuk. Giljo me išao pozdraviti, zagrliti me, a ja sam ga odgurnuo i prijeteći rekao da sjedne, da ćemo razgovarati. Pepeljarom sam udario o stol i kazao mu da je ovo moj grad. Giljo nije ništa rekao, a ja sam i dalje galamio i nije bilo govora ni o kakvom dugu. Ja sam kriv za sve ovo, a da me htio ubiti, ne bi mi pucao u noge, već u trbuh ili prsa. On je reagirao instinktivno boreći se za svoj život i svoje obitlji s obzirom na moje ranije ponašanje.
Više hitaca je ispalio jer ja nakon prvog koji me pogodio nisam pao na tlo. Da jesam, ne bi do ovoga dalje ni došlo. Pogođen sam dok sam bio licem u lice okrenut Giljanoviću. Prije sam pred ŽDO-om kazao da ne znam tko je pucao u mene, a danas navodim da stojim pri ovom iskazu. Nisam želio direktno kazati da je Giljo kriv jer sam mislio, i i dalje mislim, da sam ja kriv za sve ovo jer sam bio pohlepan", govorio je Bekavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijetnje Gilljanoviću slao sam preko društvenih mreža, objavljivao sam slike i video u kojem držim dva pištolja. Uputio sam mu poruku da sam nabavio pištolj za njega i to neposredno prije samog događaja. Ja sam tebe, Giljo, poštovao, zvao sam te ćale, prihvatio sam nadimak 'Markus Maximus' koji si mi dao. Prijetio sam ti više mjeseci, iznuđivao novac pa tako i 18 tisuća eura. Tog dana poslao sam ti poruku: "Pi... jedna, dođu u ''Clo' bar ili ću te naći" rekao je Bekavac.

Na to je Giljanović kazao: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što sam doveden u situaciju da sam ovako reagirao, ispričavam ti se, Marko, ali želim naglasiti da je moj i život moje obitelji uništen, razdvojen sam od svoje djece 14 mjeseci. No, kao kršćanin i prijatelj ti opraštam i želim ti pružiti ruku pomirenja", govorio je Giljanović, a tad su žrtva i napadač pružili ruke jedan drugome, zagrlili se i tad je Bekavac rekao: "Prijatelju, nisi imao izbora".

"Usprkos tome što je znao da sam na lošem glasu, primio me u svoju obitelj i sad mu zahvaljujem na isprici i želim da što prije vidi svoju djecu i suprugu. Moram se i ja njemu ispričati, želim njemu i obitelji sve najbolje u životu, a ja inače nisam osoba koja podilazi i govori ono što ne misli. Mislim da su svi hici ispaljeni u kafiću i to pamtim, a ne ono što se dogodilo izvan lokala. Kad mi predočavate da je na šanku lokala 'Clo' nakon pucnjave nađena krunica, pretpostavljam da je moja jer ja uvijek nosim krunicu" zaključio je Bekavac ostavši pri tome da je istina sve što je na raspravi kazao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja tužiteljice, Bekavac je mogao napustiti veliku sudnicu Županijskog suda u Splitu. Zamolio je sutkinju da još jednom pruži ruku prijatelju, no ipak mu nije dopušteno. Na odlasku mu je kazao: "Brate, izvini i želim ti sve najbolje i da budeš dobro", piše Splitski dnevnik.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo