nevjerojatno / Netko je devastirao vinkovački mural posvećen Josipu Briškom, odmah reagirao ministar Banožić: 'Najoštrije osuđujem!'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Ovakav čin popraćen ispisivanjem imena talibanskog ministra, traženog zbog više terorističkih napada, apsolutno je neprihvatljiv i neprimjeren kako za Grad Vinkovce tako i za cijelu Hrvatsku", rekao je Banožić

22.9.2021.
23:00
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić u srijedu je najoštrije osudio devastaciju vinkovačkog murala posvećenog hrvatskom vojniku, skupniku Josipu Briškom, koji je poginuo u mirovnoj misiji u Afganistanu 2019. tijekom napada  talibana, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

"U ime Ministarstva obrane i svoje osobno ime najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije, posebice posljednjeg slučaja uništavanja murala na vinkovačkom groblju posvećenog skupniku Josipu Briškom, hrabrom hrvatskom vojniku poginulom u Afganistanu. Ovakav čin popraćen ispisivanjem imena talibanskog ministra, traženog zbog više terorističkih napada, apsolutno je neprihvatljiv i neprimjeren kako za Grad Vinkovce tako i za cijelu Hrvatsku", rekao je ministar Banožić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da "ovakvi incidenti šire mržnju i netrpeljivost i ne smiju se ignorirati". 

Ujedno je izrazio žaljenje cijeloj obitelji Briški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz pomoć svih nadležnih institucija poduzimaju se sve potrebne mjere i postupci kako bi se utvrdio počinitelj i mural što prije sanirao", dodao je ministar Banožić.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru RESOLUTE SUPPORT u Afganistanu. Umro je od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada talibana na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u srpnju 2019 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u utorak je priopćila da je 20. rujna u Vinkovcima, u Grobljanskoj ulici proveden očevid jer je "na dijelu zida vinkovačkog gradskog groblja sprejem ispisan latinični neprimjereni natpis".

Policija poduzima mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dodali su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo