Trebala ih financirati EU / Netko je gadno pogriješio: Traže se odgovorni za pogrešku u nabavi udžbenika za 'Škole za život'

Image
Foto: Sanjin Strukic/Filip Kos/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Divjak kaže da će milijardu kuna, za koliko raste proračun njezina ministarstva u idućoj godini, biti uključeno u troškove plaća u obrazovanju i znanosti

31.10.2019.
16:05
Sanjin Strukic/Filip Kos/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak da je zatražila očitavanje zbog pogreške u nabavi eskperimentalnih udžbenika "Škole za život", koji su trebali biti financirani iz EU fondova, a sada će se iz državnog proračuna za njih morati isplatiti 6,44 milijuna kuna.

Nakon što je Večernji list u četvrtak objavio da će se zbog pogreške na projektu iz državnog proračuna morati isplatiti 6,44 milijuna kuna za nabavu eskperimentalnih udžbenika "Škole za život", koji su trebali biti financirani iz EU fondova, Divjak je poručila da traži očitavanje od nadležnih i voditelja projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnila je da se radi o prvom projektu cjelovite kurikularne reforme od 155 milijuna kuna, koji se financira putem Europskog socijalnog fonda. U projektu je nadležna agencija DEFCO proglasila administrativne pogreške u visini od 6,5 milijuna kuna.

No, ističe Divjak, takve vrste korekcija i penalizacije postoje na svim EU projektima u Hrvatskoj. "Ministarstvo financija zajedno s Ministarstvom regionalnog razvoja radi posebnu proceduru kako će se takve pogreške rješavati", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divjak kaže da će milijardu kuna, za koliko raste proračun njezina ministarstva u idućoj godini, biti uključeno u troškove plaća u obrazovanju i znanosti.

"Najveći dio toga ide na plaće, osnovice, a po potrebi će biti i koeficijenti, ako Vladina uredba bude donesena na vrijeme, odnosno za kompenzacije ako ne bude", rekla je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo