INCIDENT IZ 2009. / Neugodna prošlost ravnatelja Rebra: Pijan pred djecom mahao pištoljem i prijetio, po njega došla policija

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Djeca su', piše u službenom dokumentu, 'pobjegla iz stana' i pozvala policiju, dok je supruga ostala s njim

24.5.2022.
7:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb Antu Ćorušića, koji je u posljednje vrijeme u fokusu javnosti zbog niza svojih kontroverznih istupa u kontekstu slučaja Mirele Čavajde, još 2009. godine policija je odvela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče nakon kasnovečernjeg incidenta u obiteljskom domu, proizlazi iz službenog dokumenta čiji je sadržaj u ponedjeljak objavio portal Index.hr.

Do policijske intervencije došlo je 22. rujna 2009. godine oko 23 sata nakon što je Ćorušić, kako navodi Index.hr, u obiteljskoj svađi mahao pištoljem i prijetio da će se ubiti. U službenim dokumentima koje citira portal stoji da je Ćorušić u Vrapče dovezen kolima hitne pomoći u pratnji policije jer je, kako je utvrdila interventna policija, "pod utjecajem alkohola", a nakon obiteljske svađe prijetio samoozljeđivanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dokumentima, Ćorušić, inače i šef HDZ-ova stranačkog Odbora za zdravstvo i nesuđeni ministar zdravstva u kratkotrajnoj vladi Tihomira Oreškovića, je tijekom svađe sa sinovima "oko učenja" izvadio pištolj, navodno bez metaka i zaprijetio da će se ubiti. "Djeca su", piše u službenom dokumentu, "pobjegla iz stana" i pozvala policiju, dok je supruga ostala s njim. Navodno je Ćorušić popio dvije čaše vina.

Ćorušić je policajcima, nastojeći opravdati svoj postupak, rekao da je otac četvero djece, da su dvojica najstarijih blizanaca izgubila dvije godine na fakultetu, dok treći, šesnaestogodišnjak, nije došao kositi travu iako je obećao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve to ga je uznemirilo i naljutilo. Jučer je bio dežuran te je izmoren. Popio je dvije čaše vina. Došlo je do sukoba, uzeo je pištolj koji je uredno bio smješten u podrumu i prenio ga u auto. Djeca i supruga su to vidjeli, sin blizanac pozvao je policiju. Djeca su se u svađi priklonila majci. Nakon sukoba su sva četiri sina izišla iz kuće i pozvala MUP. Tijekom svađe je rekao da će se objesiti, ali nema namjeru to učiniti jer voli život, ima lijepu karijeru i posao", zabilježeno je u izvještaju nadležnih službi te večeri, a čiji je sadržaj objavio portal Index.hr.

U dokumentu piše i da je Ćorušić niječno odgovorio na upit o "postojanju duševnih smetnji" te da mu je preporučena obiteljska i bračna psihoterapija, ali nije poznato je li mu policija nakon toga oduzela oružje. Sam Ćorušić zasad nije komentirao ovaj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo