u kbc-u osijek / Neviđeno u Hrvatskoj: Doktor dao otkaz pa navečer došao kamionom i odvezao namještaj iz ureda!

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Tamer Salha mu je iz ureda odnio kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet i zastore za tuš kabinu te ostavio praznu sobu

27.9.2019.
7:48
Pixsell
VOYO logo

Specijalisti Zavoda za radiologiju KBC-a Osijek, njih 15, postavilo je ultimatum ravnatelju doc.dr. Željku Zubčiću da ili razriješi predstojnika Zavoda, doc.dr. Tamera Salhu ili će svi oni dati otkaz. Ravnatelj je popustio i zamolio Salhu da preda ostavku sam, na što je ovaj dao otkaz, ali i napravio nešto što će se još dugo pamtiti,piše Net.hr

Naime, vratio se još istog dana oko 22 sata s kamionom obiteljske tvrtke i pod okriljem noći odvezao namještaj iz svog ureda! Njegov nasljednik doc.dr. Franjo Katić, jedan od 15 pobunjenih specijalista, nije imao na što sjesti i na čemu raditi kada je ujutro došao na posao. Salha mu je iz ureda odnio kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet i zastore za tuš kabinu te ostavio praznu sobu.

„Rekao sam v.d. predstojniku, dr. Katiću, da ako je to inventar bolnice mora ga vratiti. Kako mi nije ništa javio, pretpostavljam da je u pitanju ipak privatni namještaj kolege Salhe. Siguran sam kako ga ne bi odnio da nije njegov“, kazao je ravnatelj Zubčić za Net.hr, vidno potresen kako zbog bizarne situacije za ustanovu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još istog dana Zubčić je naložio bolničkim službama kupnju novog trosjeda, dvije fotelje i zastora tuš-kabine za ispražnjen ured šefa Radiologije. Nitko međutim, ne zna gdje je namještaj koji je u sobi bio prije prethodne zamjene. Jedan od specijalista koji je želio ostati anoniman, potvrdio je kako je dr. Salha vlastitim novcem opremio ured kada je imenovan predstojnikom.

Ravnatelj je priznao da je Salhi dozvolio da uveze kamion u krug KBC-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolege koje su ga podržavale Salhu sve to tumače kao tipičan primjer linča nad njim u režiji većine kojoj nije odgovaralo uvođenje više reda i odgovornosti u rad Zavoda.

Međuljudski odnosu na Zavodu za radiologiju osječkoga KBC-a i animozitet većine specijalista prema bivšem predstojniku narušeni su ubrzo nakon što je dr. Salha preuzeo Zavod, još u proljeće 2017. godine. Prije tri mjeseca 15 od 22 specijalista Zavoda potpisalo je zahtjev za njegovom smjenom s brojnim primjedbama na njegov rad. Poslali su ga na devet adresa, od Ministarstrva zdravstva, Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora do Inspektorata, Upravnog vijeća i Ravnateljstva bolnice. Zbog toga je Salha završio na Povjerenstvu za unutarnji nadzor, ali je nakon njegove ostavke i otkaza postupak obustavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolege specijalisti Salhi zamjeraju zlostavljanje na radnome mjestu, uskraćivanje prava na pauze i slobodne dane, određivanje dežurstava u nepovoljnim terminima i sl. 

Tamer Salha odbio je komentirati slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo