bebe pate zbog pothlađenosti / Nevjerojatna priča iz Opatovca: blizanci stari osam tjedana iz Iraka krenuli direktno iz inkubatora!

Naši su reporteri sinoć u Opatovcu primijetili nedonoščad, blizance stare osam tjedana koji su iz Iraka krenuli direktno iz inkubatora. Bili su pothlađeni, ali volonteri ipak nisu uspjeli uvjeriti roditelje da ne idu dalje

28.9.2015.
16:12
VOYO logo

Od ponoći do 9 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je oko 1000 migranata. Trenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu smješteno oko 500 osoba.

Liječnički timovi na terenu pohvalili su suradnju s izbjeglicama koja se odvijala bez incidenata, uz pomoć brojnih volontera, prevoditelja i Crvenog križa. Ipak, uvjeti u kojima izbjegla djeca žive i putuju preteški su i odraslima. Stalno su vani, izloženi suncu, kiši, hladnoći... Mnogi su prehlađeni, s probavnim problemima, a redom svi nožica punih ogrebotina i žuljeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši su reporteri sinoć u Opatovcu primijetili nedonoščad, blizance stare osam tjedana koji su iz Iraka krenuli direktno iz inkubatora. Bili su pothlađeni, ali volonteri ipak nisu uspjeli uvjeriti roditelje da ne idu dalje, kazali su nam iz Unicefa.

U Unicefu dodaju da je sinoć u Opatovcu medicinska pomoć pružena čak 130 beba zbog pothlađenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pada temperature važno je osigurati da se djeca ne pothlade. Jednokratne folije za utopljavanje stoje oko 10 kuna, a mogu pomoći da se djeca i majke ne prehlade, poručuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo