Vatrogasci imali pune ruke posla / Nevrijeme poharalo Hrvatsku: Najviše je stradala Dalmacija, a u Samoboru je ozlijeđeno troje Nijemaca

Najjači udari vjetra zabilježeni su na Šolti - 144 km/h te u Rovinju 133 km/h

3.8.2019.
18:35
VOYO logo

Jako nevrijeme pogodilo je noćas cijelu Hrvatsku, no najjače je nastradala Dalmacija, odnosno splitsko područje na kojem su srušena stabla i nasukana plovila. 

Oluja je pogodila i Istru, a brojne pulske ulice bile su pod vodom. Ni na kopnu nije bilo bolje - u Samoboru je munja udarila u kamp u kojem se održava Svjetski susret spačeka, pri čemu je ozlijeđeno troje Nijemaca. Čeh Milan prvi im je priskočio u pomoć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvoje nije disalo, bili su bez pulsa. Uspjeli smo ih oživiti i odvezeni su u bolnicu", kazao je Milan za RTL Danas.

Svi se oporavljaju, a najteže je stradao muškarac kojemu je opečeno 15 posto tijela. Stabilno je i oporavlja se u bolnici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je bilo čudno da bi grom udario u bocu. On je imao mobitel, on je razgovarao. Je li ga udario grom, ne znam. Mislim da je to bilo neko iskrenje", ispričala je Diana Koller, voditeljica press službe Svjetskog susreta spačeka. 

Na splitskom području udari vjetra porušili su stabla, od kojih su neka pala i na vozila i prometnice.  Vatrogasci nisu prestali s poslom ni danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoć smo radili prioritete, a danas nastavljamo sve. Zvali su da su im pale grane na vozila, tende i tako te stvari, suncobrani, najviše ih je bilo po vozilima", izjavio je Vinko Britvić, voditelj JVP Split. 

Zaprimljeno je 130 dojava o nasukavanju plovila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od siline udara vjetra i valova u Petrčanima je poljska jedrilica završila na molu. Vjetar je na zadarskom području sinoć pomicao i betonske klupe na rivi. 

Najjači udari zabilježeni su na Šolti i to čak 144 kilometra na sat te u Rovinju 133 km/h. 

U Šibeniku je vjetar poharao terase, na tlo su padali i električni stupovi, a na trogirskom području privremeno je nestalo i struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Puli je zabilježen takozvani shelf cloud, jedna vrsta oblaka, a u Istri je najviše štete nevrijeme napravilo u Vrsaru. 

U kampu Orsera stablo je palo na kamp-kućicu, a obilne kiše poplavile su ulice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kiše se zbrajaju štete i u Slavoniji. 

"Propalo je. Kod svake kiše je tako, a sad je bilo najviše. Otkad se izgradila nova cesta u Vukovarskoj ulici, žalio sam se u općini, načelniku, svima... uopće ne negiraju, neće biti nikakve odštete", požalio se Stanislav Lazić iz Bilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim prepumpavanja vode u Osječko-baranjskoj županiji obilnih voda se pokušavaju riješiti i pomoćnim kanalima.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo