velike štete / Nevrijeme s tučom nije poharalo samo Zagorje, oštećene kuće i vozila u nekoliko županija

Image
Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

Ministrica Vučković danas obilazi Krapinsko-zagorsku županiju i pogođena mjesta

3.6.2022.
8:29
Ravnateljstvo civilne zaštite
VOYO logo

Nevrijeme s obilnom tučom koje je u četvrtak popodne i predvečer poharalo Zagorje, zahvatilo je još nekoliko županija. Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je danas izvješće o zaprimljenim dojavama i štetama:

Krapinsko-zagorska županija

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom uzrokovalo je plavljenje podrumskih prostorija kuća u mjestima Risvica, Veliko Trgovišće, Jezero Klanječko, Stubičke Toplice, Klanjec, Kladnik, Kumrovec te Zagorska Sela. Zbog nanosa blata i vode na DC 229 između mjesta Miljana i Plavić, intervenirali su djelatnici Županijske uprave za ceste. Bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom. Građani su prijavili i veću materijalnu štetu, uzrokovanu tučom, na usjevima, vinogradima i voćnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka županija

Zapadni dio Zagrebačke županije u 22:00 sata zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom. Najviše su nevremenom bila zahvaćena mjesta Jastrebarsko, Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić. U mjestima Čeglje i Gudci tuča je oštetila više krovova na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima. Jak vjetar uzrokovao je rušenje stabala na kolnik te su komunalne službe i vatrogasci radili na njihovom uklanjanju.

Image
drugi put u tjedan dana /

FOTO/VIDEO Jako nevrijeme s tučom poharalo Zagorje: 'Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg'

Image
drugi put u tjedan dana /

FOTO/VIDEO Jako nevrijeme s tučom poharalo Zagorje: 'Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg'

Grad Zagreb

U 22:00 sata Grad Zagreb također je zahvatilo nevrijeme sa jakim vjetrom i kišom. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb uklanjali su grane koje su pale na tlo i stablo koje je palo na parkirano vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisačko-moslavačka županija

Zbog olujnog nevremena koje je započelo oko 22:30 sati i trajalo do ponoći na području Sisačko - Moslavačke županije Županijski centar 112 Sisak zaprimljeno je više dojava iz gradova Siska, Petrinje i Kutine o poplavama u stambenim objektima i na prometnicama. U naseljima Joševica, Maja i Dvorišće stabla su se srušila na prometnice, a u Dvorišću i betonski stup Elektre. U mjestu Orleković na promenicu D36 srušio se bor. Na intervencije su izašle komunalne službe, vatrogasci JVP Sisak, JVP Petrinja, dobrovoljna vatragasna društva, komunalne službe te timovi HEP-a, Cesta Sisak i nadležnih policijskih postaja.

Vlada će pomoći Krapinsko-zagorskoj županiji u sanaciji štete

Vlada će žurno pomoći Krapinsko-zagorskoj županiji u saniranju štete prouzročene tučom, objavio je u četvrtak kasno navečer na Twitteru glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog katastrofe koja je pogodila Krapinsko-zagorsku županiju premijer Andrej Plenković razgovarao je sa županom Željkom Kolarom, gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem i čelnicima pogođenih područja", navodi Milić.

Nevrijeme je pogodilo područje gradova Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska Sela, te uzrokovalo veliku štetu na usjevima i vinogradima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je u posjetu županiji.

Image
Foto: MUP
Image
Foto: MUP

tuča poharala Zagorje i dio Zagrebačke županije

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo