ima još posla / Nezavršeno i neuređeno: 'Arhitektonsko čudo' spojilo je Hrvatsku, no pogledajte kako je oko Pelješkog mosta

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/RTL

Sada se radi na završnim detaljima na pristupnim cestama na čvoru Duboka i Brijesta

26.7.2022.
11:50
Igor Kralj/PIXSELL/RTL
VOYO logo

Danas je sve u znaku Pelješkog mosta. On će prometno povezati sam jug Hrvatske s ostatkom države, a taj povijesni događaj obilježava se cijeloga dana.

Baš smo iz tog razloga proteklih dana obasipani fotografijama prekrasnog mosta, "arhitektonskog čuda" koje će napokon povezati Hrvatsku u jednu cjelinu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to projekt vrijedan 526 milijuna eura, a Hrvatska je od Europe za njegovu realizaciju dobila gotovo 357 milijuna.

No, problemi sa žalbama na javne nabave usporili su radove na pristupnim cestama pa je gradnja u startu kasnila za mostom godinu dana, a sada se radi na završnim detaljima na pristupnim cestama na čvoru Duboka i Brijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja godine trebala bi biti gotova stonska obilaznica, a zbog poremećaja na tržištu i poskupljenja sve će koštati oko 150 milijuna kuna više. Tako s jedne strane vidimo prekrasne slike čelične konstrukcije koja se uzdigla nad Jadranom - a s druge nezavršene ceste.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Radovi oko mosta će trajati još neko vrijeme, pa ćemo možda svjedočiti i još kojoj manifestaciji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduković: Zašto otvaramo most ako mu fali 7 km ceste?

Zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković komentirao je današnje otvaranje Pelješkog mosta upitavši pritom zašto se otvara dok još nisu završene pristupne ceste. Također, konstatirao je da bi neka skromnija ceremonija bila primjerenija ovim nesigurnim vremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne spori da je Pelješki most velika stvar za Hrvatsku iz već puno puta spominjanog razloga kao i nacionalni projekt više Vlada. Ne želeći kvariti svečarsko raspoloženje, ne mogu se ne zapitati dvije, po meni jako bitne stvari. Zašto otvaramo most kojemu još nedostaje 7 kilometara ceste – sav promet s mosta prolazit će kroz Ston. Zašto smo odlučili potrošiti nemalu svotu novca na ceremoniju otvaranja? Ne bi li neka skromnija ceremonija bila primjerenija ovim nesigurnim vremenima? Što vi mislite?", napisao je Hajduković na Twitteru.

Image
veliki dan /

Najljepši prizori Pelješkog mosta! 2404 metra dugo ostvarenje sna juga Hrvatske u kojem se nalazi i krunica

Image
veliki dan /

Najljepši prizori Pelješkog mosta! 2404 metra dugo ostvarenje sna juga Hrvatske u kojem se nalazi i krunica

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo