rošina nitko ništa nije pitao / Ni barba Luka nema uporabnu dozvolu za svoju kuću: 'To meni miriše na nešto drugo'

Bivši premijer Ivo Sanader i pet dana nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu za Fimi Mediju nije ništa bliže izlasku iz Remetinca. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je jamčevinu u nekretninama koju je ponudila njegova obrana. Sanaderova obrana ima pravo žalbe, ali i mogućnost ponuditi novo jamstvo, no na kuću Luke Bebića ovaj put neće moći računati

6.10.2015.
18:33
VOYO logo

Nakon tri sata zasjedanja, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je obje nekretnine koje su kao jamstvo ponuđene za Sanaderovu slobodu. Velebna vila Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića na zagrebačkom Srebrenjaku za suce i dalje nema čiste papire. 

Image
ostaje u pritvoru /

Sanaderu odbijena jamčevina: Suićeva zgrada nema dozvolu, a kuća u Kozarčevoj nije etažirana

Image
ostaje u pritvoru /

Sanaderu odbijena jamčevina: Suićeva zgrada nema dozvolu, a kuća u Kozarčevoj nije etažirana

"U odnosu na tu zgradu nije položena niti građevinska niti uporabna dozvola, to je za Sudsko vijeće upitno, a postoji načelo povjerenja u zemljišne knjige  i samim time Vijeće smatra da je upitna vrijednost ove zgrade", pojasnio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije upitna samo Suićeva kuća. Sudsko vijeće nije prihvatilo ni trećinu Sanaderove obiteljske kuće, koju je za jamčevinu ponudila Mirjana Sanader. 

"Radi se o zgradi koja nije etažirana, koja nema određene posebne dijelove, stanove kao posebne dijelove i samim time je upitna komercijalna vrijednost tog dijela. Tim više što se na ovoj zgradi nalazi i upis odnosno blokada 2/3 te zgrade", pojasnio je Devčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije četiri godine to za Sud nije bilo problem i prihvaćeno je kao jamstvo. Sanaderovoj obrani ostaje žalba a imaju i druge mogućnosti. 

"Obrana uvijek ima mogućnost da ponudi druge nekretnine, gotov novac ili bilo što drugo", dodaje Devčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je tko još želi jamčiti za Sanadera. Sanaderov prijatelj Luka Bebić spreman je, kao i prije četiri godine ponuditi svoju kuću. Međutim, i barba Luka nema čiste papire.

"Ne mogu ja dati, nemam ni sada uporabnu dozvolu. Ako je isti taj sud uknjižio se na moju kuću prije četiri godine, a nije imao uporabnu dozvolu, ne znam u čemu je sad problem. To meni miriše na nešto drugo", sumnjičav je Luka Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi odani Sanaderov prijatelj Jerko Rošin tih problema nema - kod njga je, kaže, sve čisto, ali nitko ga još od Sanaderove obrane nije kontaktirao. 

"Supruga i ja smo voljni dati svoju kuću u jamstvo. Ali nisu nas pitali još. Ja imam stan u zgradi koji je etažiran i sve. Čim država uzima porez na nekretninu prihvaća i njezinu vrijednost", izjavio je Jerko Rošin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sve se nadovezala ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. 

"Sada vidimo što znači imati uredne papire za svoju nekretninu i koliko je važan projekt legalizacije", komentirala je na svom Twitter profilu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo