OPĆINA U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI / Ni poziv načelnika na stranicama općine nije joj pomogao: Grabar-Kitarović izgubila i u Martijancu

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL, https://opcina-martijanec.hr/

Prije drugog kruga izbora općinski načelnik Dražen Levak objavio je naputak biračima kako glasati

7.1.2020.
16:01
Sanjin Strukić/PIXSELL, https://opcina-martijanec.hr/
VOYO logo

Kolinda Grabar-Kitarović uz poraz od Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima na nacionalnoj razini, izgubila ih je i u malenoj općini Martijanec u Varaždinskoj županiji. 

Izbori u malenom mjestu ne bi bili vijest za nacionalnu razinu da prije izbora načelnik općine Dražen Levak na službenim stranicama općine nije objavio "naputak" stanovnicima kako glasovati u drugom krugu izbora u kojoj je sugerirao da se podrži HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

U toj je objavi, koja je kasnije skinuta sa internetskih stranica općine Martijanec, Levak je objavio da je to mjesto više novca dobivalo kada je na vlasti u državi bio HDZ, nego u vrijeme SDP-ovih Vlada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vrijeme je stalo za Kolindu Grabar-Kitarović? Pogledajte kako je izgledala na početku i kraju mandata

Image

Vrijeme je stalo za Kolindu Grabar-Kitarović? Pogledajte kako je izgledala na početku i kraju mandata

"Pametnome dosta" 

Biračima je poručio da glas mogu dati Zoranu Milanoviću "čiju pomoć u izgradnji vrtića i obnovi škole smo očekivali 20 godina, ali ju nismo dočekali" ili Kolindi Grabar-Kitarović "HDZ-ovoj kandidatkinji Andreja Plenkovića jedinog premijera Vlade koji je posjetio Općinu Martijanec", i za čije je Vlada "završena izgradnja vrtića, energetska obnova škole i drugi manji projekti", te zaključio: "Pametnome dosta!", pisao je prošlog tjedna Telegram

DIP je nakon toga zatražio da se taj sporni sadržaj ukloni sa stranica općine jer se može protumačiti kao promidžbeni sadržaj. No, iako je načelnik općine jasno "nacrtao" biračima za koga trebaju glasati, oni su se oglušili na njegov poziv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović u Martijancu pobijedio i u prvom i u drugom krugu

Zoran Milanović je u drugom krugu izbora u nedjelju u toj općini dobio 813 glasova, a Grabar-Kitarović 479, dok je nevažećih listića bilo 37.

I u prvom krugu u Martijancu pobijedio je Milanović s 389 glasova, Grabar-Kitarović je dobila 286, a treći Miroslav Škoro 250 glasova.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo