Osvojila i dijasporu / Ni to joj nije pomoglo: Grabar-Kitarović osvojila više županija, ali izgubila izbore!

Kandidat SDP-a Zoran Milanović pobjedu je odnio u devet županija, uključujući i Grad Zagreb

5.1.2020.
21:55
VOYO logo

Pobjednik drugoga kruga predsjedničkih izbora Zoran Milanović pobijedio je u devet županija, a njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović osvojila je njih 12 i glasove birača u dijaspori.

Kandidat SDP-a Zoran Milanović pobjedu je odnio u devet županija, uključujući i Grad Zagreb. Najviše glasova dobio je u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Međimurskoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji rezultat Milanović je ostvario u Gradu Zagrebu i Istarskoj županiji, a najlošije je prošao kod birača u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Najbolje prošla u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović pobjedu je odnijela u čak 12 županija i u inozemstvu, ali joj to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više glasova od Milanovića Grabar-Kitarović osvojila je u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te u dijaspori.

Grabar-Kitarović najbolje je prošla kod birača u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje ima oko 30.000 glasova više od Milanovića, dok je najlošiji rezultat zabilježila u Međimurskoj i Istarskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo