novi stari župan / Ni USKOK-ova optužba nije spriječila Matiju Posavca da opet postane župan! 'Pokazao je lojalnost i kontinuitet'

Posavec je priznao da je primio 10 tisuća kuna, ali tvrdi da to nije mito, već novac za kampanju

29.11.2021.
19:45
VOYO logo

I nakon Posavca - Posavec. Ni USKOK-ove optužbe ni priznanje da je primio 10 tisuća kuna ispod stola, nisu spriječili Matiju Posavca da opet postane župan, iako im je ostavkom priuštio prijevremene izbore. Svi ostali kandidati zajedno dobili su četiri puta manje glasova, pa su građani platili više od milijun kuna da bi se sve vratilo na staro. 

Međimurje ima novog starog župana - Matiju Posavca. Građani su svoje rekli na jučerašnjim prijevremenim izborima. Međimurci nisu kaznili optužbe za trgovanje utjecajem i primanje mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Znači ako smo ga mi postavili tu, izabrali legalno onda ga mi moramo i smijeniti ako nešto ne valja. Mi smo odgovorni za to. Ja imam samo dobra iskustva s njim'', komentirao je Slavko Vadlja iz Čakovca.

''Ljudi gledaju na politiku na taj način da, ako netko iz njegovog stada krade i iz njegovog stada je osumnjičen za nešto onda je on moj i to je dobro i on je divan, dobar čovjek. Ako tu istu stvar radi netko iz suprotnog stada to je onda drvlje, kamenje, lopovi, kriminalci'', rekao je Davor Vikert iz Čakovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim na neki način je on i pokazao tu svoju lojalnost i kontinuitet. Ja nisam izašla, možda sam na taj način i htjela ga kazniti i mislim, svaka čast svim ostalim kandidatima koji su se javili, ali nisu moj izbor'', rekla je građanka.

Image
UNATOČ KORUPCIJSKOM SKANDALU /

Matija Posavec je novi stari župan: S oko 80 posto glasova ponovo je na čelu Međimurske županije

Image
UNATOČ KORUPCIJSKOM SKANDALU /

Matija Posavec je novi stari župan: S oko 80 posto glasova ponovo je na čelu Međimurske županije

Na redovitim izborima u svibnju Posavec je dobio više od 27 tisuća glasova, odnosno 64 %, a izlaznost je tada bila 45 posto. Jučer ga je izabralo 21 800 građana, odnosno 79,1 %, ali je izlaznost drastično manja, 29 %. Dok je prolazio centrom Čakovca, pristizale su i čestitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moramo gledati širu sliku. Bio je samo jedan kandidat, vi kad na lokalnim izborima imate stotine kandidata, onda vam to multiplicira, korona, loše vrijeme, kiša, velike stranke koje imaju discipliniranu vojsku nisu imale kandidata. Sve to skupa utječe na izlaznost'', rekao je Matija Posavec, izabrani međimurski župan.

Posavec je na ovim izborima imao troje protukandidata koji su zajedno dobili 5 435 glasova. Neki od njih danas nisu iznenađeni rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da su birači svojim nedolaskom na izbore dali jednu jasnu poruku što misle o ovim izborima, a mislim da ta poruka najviše ide u smjeru što misle o onim činjenicama koje su ove prijevremene izbore i izazvale'', rekla je Sandra Herman, kandidatkinja za međimursku županicu.

''Mislim da se u Međimurju dogodio svojevrsni referendum. Da su oni koji su smatrali da ono što se županu sadašnjem i bivšem stavljalo na teret i da to nije u redu i referendumski glasali za njega. Ostali poručuju, mi bi to rekli 'ne bi se štel mešati''', kazao je Mladen Novak, kandidat za međimurskog župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan će tako u novom mandatu uz županiju, voditi i sudski proces u kojem mu se stavlja na teret trgovanje utjecajem, primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti.

Posavec je priznao da je primio 10 tisuća kuna, ali tvrdi da to nije mito, već novac za kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Što se tiče pravosudnog procesa nada mnom je još uvijek sumnja, nije krivnja iako se dosta u medijskom prostoru potencirala već neka krivnja. Istraga je u tijeku koja ne smijem niti mogu komentirati, a što će dalje biti to ćemo vidjeti'', izjavio je Posavec. 

Posavec je za župana izabran 4. put, a Međimurci su glasovima pokazali da USKOK-ove optužbe ne utječu na njihove odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo