Skupština ga nije prihvatila / Nije prošlo izvješće o radu Bandića za 2019.: 'Nije se upravljalo ciljano, transparentno ni namjenski'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U ime Kluba Glas-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš prozvala je gradonačenika da "nema čak elementarnu pristojnost doći reći par rečenica o tome"

14.9.2020.
21:01
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnici zagrebačke Skupštine nisu u ponedjeljak prihvatili Izvješće o radu gradonačelnika od 1. srpnja do 31. prosinca 2019., a Milanu Bandiću zamjeraju što kasni s tim dokumentom, zbog čega danas nema rasprave o načinu na koji se Zagreb borio protiv epidemije koronavirusa i potresa.

Matej Mišić (Klub zastupnika SDP-a) zamjera gradonačelniku kašnjenje s izvještajem, čime, kaže, krši propise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetivši da je rok za predaju izvješća za drugih šest mjeseci prethodne godine 28. veljače, a 1. rujna za prvih šest mjeseci tekuće godine, rekao je da su zastupnici danas trebali raspravljati o načinu na koji se Zagreb borio protiv epidemije koronavirusa i potresa kroz izvještaj o prvih šest mjeseci ove godine.

"Izvještaj jasno pokazuje da se financijama nije upravljalo niti namjenski niti ciljano niti transparentno niti u skladu s onime što je Skupština izglasala kao prijedlog proračuna u prosincu 2018., a onda i kroz rebalanse", kaže Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Potencijalna gradonačelnica /

Mrak-Taritaš o obnovi i lokalnim izborima: 'Zagrepčani su uvijek 'taoci' odnosa između HDZ-a i Bandića'

Image
Potencijalna gradonačelnica /

Mrak-Taritaš o obnovi i lokalnim izborima: 'Zagrepčani su uvijek 'taoci' odnosa između HDZ-a i Bandića'

Mrak-Taritaš prozvala Bandića

U ime Kluba Glas-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš prozvala je gradonačenika da "nema čak elementarnu pristojnost doći reći par rečenica o tome".

Zastupnici su na sjednici većinom glasova prihvatili Izvješće o financijskom poslovanju Dječje bolnice Srebrnjak te izvješće o realizaciji projekta Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinom glasova prihvatili su i niz izvješća koja se odnose na razdoblje od siječnja do prosinca 2019. -  društva Zagrebački holding d.o.o., Uprave trgovačkog društva Zagrebački električni tramvaj d.o.o., Zagrebački velesajam d.o.o., Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o., Zagrebački inovacijski centar d.o.o. te Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo