Veselje za životinje / Nikad više udomljenih životinja: 'Ovo je zapravo idealno vrijeme'

Višak vremena mnogi su prepoznali kao idealan trenutak za prinovu u obitelji

17.4.2020.
16:50
VOYO logo

Oni su najveći i najslađi profiteri koronakrize. Psi, mačke i ostali kućni ljubimci ne vjeruju što im se događa. Vlasnici su s njima svaki dan kod kuće, šeću ih, češkaju, maze, a ogrebu se i za slasticu više.

Da se njih pita, nikakve se mjere ne bi ni ukidale. Zadovoljni su i volonteri. Udomljenja nikad nije bilo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karanteni njuške rade uglavnom isto što i mi. Spavaju, ljenčare, jedu iz dosade, a neki lagano vježbaju i uče nove trikove.

Socijalno distanciranje ne poštuju ni najmanje. Maženje žicaju besramno i vrte vlasnike oko malog prsta. Neki su u svojim domovima odavno, neki su stigli nedavno. Jer ovaj višak vremena mnogi su prepoznali kao idealan trenutak za prinovu u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I sada shvaćaju da im je u ovim trenucima i kada su obitelji nekako bliže i da imaju više vremena, za one koji su ionako razmišljali o kućnom ljubimcu, da je ovo zapravo idealno vrijeme", rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Ravnatelj Zoološkog vrta, u čijem sastavu je i sklonište Dumovec, kaže, u ovih mjesec dana karantene udomljeno je 20 pasa više nego lani u isto vrijeme. Ukupno 65.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suri i njezina sestra su pronađene u Pionirskom domu odbačene, imaju otprilike dva i pol mjeseca. Sestra je udomljena prije 15 minuta, nadam se da će vaš prilog pomoći da i ona bude udomljena", kaže Skok.

Neki su dom pronašli, ali ne zbog korone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada cijeli život odrastate i živite uz pese,  onda vam je normalno bez obzira jeste li doma u izolaciji ili ne imati pesa", rekla je uz smijeh udomiteljica Naike Dombre.

Mirna i Prava šapa već godinama udomljavaju ulične mačke i već godinama muku muče s time tko će ih čuvati do udomljenja. Sad - neka posve druga priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ovo prva situacija u povijesti udruge da imamo više čuvalica nego što imamo mačaka, znači imamo 'nestašicu mačaka'", izjavila je Mirna Hermann iz Udruge Prava šapa.

Brzo će se i to promijeniti jer uskoro stižu plodovi ljubavi iz veljače. No, ako se mjere nastave, Mirna ne sumnja da će se nastaviti i ovaj pohvalni trend udomljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko zna u kojem se skloništu, u kojoj udruzi krije vaša dlakava srodna duša uz koju je lakše i ljepše podnijeti svaku krizu, a i one dane nakon nje.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo