stigao je odgovor stražaplastike / 'Nikada se nije žalio na kralježnicu, a što se tiče otpremnine, maksimalna naknada za naše umirovljenike je 8000 kn'

Image
Foto: strazaplastika.hr/Facebook

'U razgovorima sa navedenim radnikom na pitanje kako mu je na poslu u pravilu je znao odgovoriti da ima dosta posla, ali se nikada nije žalio na kralježnicu', napisao je direktor Stražaplastike

27.3.2018.
16:36
strazaplastika.hr/Facebook
VOYO logo

Jučer smo objavili vijest o sramotnoj otpremnini koju je dobio jedan gospodin, inače bivši radnik 'Stražaplastike d.d.' iz Huma na Sutli, a njegovu je sudbinu ljudima ispričala njegova supruga, i to preko letka na oglasnoj ploči.

Sarkastičnu zahvalu muževom bivšem poslodavcu iskazala je ovim riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duboko se zahvaljujem većinskom vlasniku, gospodinu Dragutinu Plahutaru, gospodinu Grilec Josipu i gospodinu pravniku Miljan Žarku tvornice 'Stražaplastika d.d', Hum na Sutli za otpremninu koju je dobio moj suprug.

8000 kn velik je iznos za 42.5 godine požrtvovnog rada u dotičnoj firmi. Velika su to odricanja navedene firme, pogotovo kad se zna da je radio svo to vrijeme u 4 smjene s operiranom kralježnicom uz prosječnu plaću oko 3300 kn, a u cijelom tom razdoblju koristio je 6 mjeseci bolovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno se nadam da ova otpremnina neće ugroziti rad firme, kao i gospodina većinskog vlasnika, gospodina direktora i ostale najbliže i odane suradnike dotične firme.

S poštovanjem, Antonić Višnja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Foto: Facebook)

https://scontent.fzag1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/29542372_1403854326386904_1758429370272006297_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=v1%3AAeEnlJTHB130BRwwZvHKQl_h6F8fMkDVrPRM1WKR8gnoM98qoGVDdwRojeKbddCxdi6mbk8J07E2w0HH7mPm4zJ2G2X3jpVY5nva2EtIbTBoPA&oh=339f232e9b16b25fd381c02aaac0929a&oe=5B718023

Danas je stigao i komentar cijele situacije od strane prozvane Stražaplastike, točnije od direktora tvrtke Josipa Grileca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov komentar vam prenosimo u cijelosti:

"Stražaplastika je tvornica koja se već 60 godina bavi preradom plastičnih masa i u tih 60 godina poštivana su sva zakonska i dogovorena prava svih zaposlenika, a posebno to mogu istaknuti da pod mojim vodstvom od 2006. godine. Strogo se vodila briga o ispunjenju dogovorenih i preuzetih obveza. Napominjem da smo  i u doba krize održali kontinuitet u izvršavanju svojih obveza, isplata neoporezivog dijela u toku godine do maksimalno neporezivog iznosa isplata raznih pomoći, isplata otpremnina povodom odlaska u mirovinu invalidsku ili starosnu. 

Pa tako i u navedenom slučaju prilikom svih odlazaka u mirovinu naši umirovljenici dobivaju naknadu do maksimalno neoporezivog iznosa, a koji u ovom momentu iznosi 8.000 kuna. Svaki iznos iznad te sume smatra se dohotkom iz kojega se moraju obračunati sva davanja kao i za redovan rad. Samo prilikom zbrinjavanja zaposlenika kao tehnološki višak koji može biti posljedica restrukturiranja, pomanjkanja posla i slično isplaćuje se iznos koji je zakonom propisan kao neoporezivi, ali u tom momentu ta osoba odlazi na zavod za zapošljavanje i vodi se kao nezaposlena osoba u traženju posla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svim zaposlenicima koji idu u mirovinu pa tako i s tim zaposlenikom sastavljen je i pisani sporazum o prestanku ugovora o radu kojega jedna i druga strana potpisom prihvaća. Do sada je to prvi slučaj da nam netko nakon tako potpisanog sporazuma na takav neprimjeren način reagira i stvara neugodnosti širenjem dezinformacija po društvenim mrežama, oglasnim pločama i slično. 

Navod dotične osobe o godinama koje je njezin suprug proveo u Stražaplastici, a posebno o godinama sa operiranom kralježnicom, iako ga državna komisija nije umirovila putem invalidske mirovine, mi smo imali razumijevanje te smo osiguravali lakše poslove kako bi zadržao svoje zdravstveno stanje na zadovoljavajućem nivou.  U razgovorima sa navedenim radnikom na pitanje kako mu je na poslu u pravilu je znao odgovoriti da ima dosta posla, ali se nikada nije žalio na kralježnicu . 

Pozivanje na veličinu isplate nekih tvrtki, pa i državnih i uspoređivanje sa nama , je neprimjereno, a posebno ako se uzme u obzir da je to novac isplaćen zaposlenicima koji idu na zavod za zapošljavanje gdje je njihovo zapošljavanje neizvjesno po više osnova (stručnost, dobna struktura i sl.) 

Pošto ja nisam fan društvenih mreža i nemam svoj profil niti ga nikada ne bi ni otvorio, nisam to u mogućnosti čitati niti mi to stvara neki posebni interes. Nadam se da će moje pojašnjenje biti razumljivo i prihvatljivo te Vas srdačno pozdravljam
".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo