DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ / 'Nisam čuo da je jasno iskomunicirano koji je to krimen Brumnića, Ostojića, Vukasa i Opačak Bilić da budu izbačeni'

Ne može ih nitko izbaciti iz Kluba zastupnika. Mogu sami izaći ili ih izbaciti Klub, kazao je Hajduković

21.9.2021.
22:36
VOYO logo

Član Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a Domagoj Hajduković gostovao je u RTL Direktu i otkrio je li situacija u stranci večeras jasnija nakon sastanka Kluba zastupnika i Predsjedništva.

Na pitanje koga smatra glavnim krivcem za to što se agonija u SDP-u nastavlja, Hajduković je kazao da ne bih govorio o krivcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razriješili smo neka otvorena pitanja koja smo imali u Klubu i nastalvjamo dalje raditi. Ovaj tejdan imamo pregršt bitnih zakona na dnevnom redu Hrvatskog sabora i veselim se poslu da se možmo okrenuti bitnijim pitanjima", kazao je.

Image
nastavljaju dalje /

'Dosta je zle krvi': Zastupnici SDP-a jednoglasno protiv isključenja članova

Image
nastavljaju dalje /

'Dosta je zle krvi': Zastupnici SDP-a jednoglasno protiv isključenja članova

Rekao je i da je formalno pravno situacija oko izbacivanja četiri člana iz Kluba zastupnika riješena jer je sve u skladu s poslovnikom Hrvatskog sabora i Kluba zastupnika koju ne mogu derogirati drugi akti jer poslovnik Sabora ima snagu zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na svoju tvrdnju da Peđa Grbin griješi da se radi o bespredmetnoj raspravi jer prema poslovniku Glavni odbor ne može izbaciti članova iz Kluba zastupnika.

"Ne može ih nitko izbaciti iz Kluba zastupnika. Mogu sami izaći ili ih izbaciti Klub. Statut naše stranke ne može derogirati poslovnik Sabora. Što se tiče rasprave pred stranačkim tijelima, naravno da ona trebaju raspravljati o svim pitanjima koja smatraju da su bitna, a funkcioniranje Kluba je jedna od njih. Na sjednice Glavnog odborapozivaju se svi zastupnici i ja se veselim širokoj raspravi i dijalogu. Predsjednik je najavio da će razgovarati unutar Kluba i mislim da iz dijaloga može izaći nešto dobro", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koji je krimen Zvane Brumnića, Rajka Ostojića, Nikše Vukasa i Marine Opačak Bilić da se razgovara o njihovoj sudbini, Hajduković je kazao da nije čuo da je jasno iskomunicirano koji je njihov krimen prema općoj i stranačkoj javnosti, pa i prema Klubu. 

"Zbog toga prijepori postoje jer nisam čuo niti jedan dobar razlog zašto su isključeni", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da nije kao razlog navedeno to što su bili uz Bernardića te da su mnogi u SDP-u bili suradnici i Bernardića i Milanovića, a sada su suradnici Peđe Grbina.

"Ostalo je visiti u zraku koji su to razlozi budući nema opipljivih razloga, niti smo vidjeli neke dokaze, optužnice, uhićenja, niti smo vidjeli dokaze za rad protiv stranke. Zato želimo da naše kolegice i kolege koje žele ostati u Klubu ostanu s nama u Klubu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i strahuje li da i on bude izbačen iz stranke.

"Klub zastupnika niti zastupnici nisu se oglušili niti o jednu odluku nekog stranačkog tijela. Odluka do sada nije donesena uopće prije prošlog Predsjedništva, sada je nismo mogli konzumirati niti se postaviti jesmo li za ili protiv jer naš prijedlog nije dobio niti jedan glas za. Ne vidim o čemu smo se ogriješili o suradnji sa strankom. O tome ćemo raspravljati, držim da je dijalog ključ svega ali veselim se da smo ovaj problem sada razriješili da se orijentiramo na bitnije stvar", kazao je Hajduković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo