Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nakić za rtl o reformi zdravstva

'Nismo odustali ni od jedne mjere, poskupljenje dopunskog osiguranja je samo odgođeno'

Ministar zdravlja kaže kako se nije odustalo ni od jedne mjere reforme zdravstva, pa tako ni od povećanja cijene dopunskog osiguranja

Vijesti.hr/ 7.5.2016. u 19:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zapela je najpotrebnija i najosjetljivija reforma. Odgoda za odgodom sustiže redom mjere koje bi hrvatsko zdravstvo trebale izvući iz gubitaka. 

Ministar zdravlja Dario Nakić odgodio je poskupljenje dopunskog osiguranja za jesen. 

No, sama najava povećanja cijene sa 70 na 89 kuna već je koštala Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Od 30. ožujka otkazano je 3500 polica. 

Oni pacijenti koji su nakon toga dobili račun HZZO-a za naknadu štete, nisu ga dužni platiti, poručuju iz inspekcije ministarstva gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Peticija protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja još se skuplja, a do sada ju je potpisalo oko 110 tisuća građana. 

HSU, koji je prvi pokrenuo peticiju, idući tjedan planira premijeru Tihomiru Oreškoviću napisati pismo i tražiti ga da ih primi kako bi mu predali sve potpise.

Upravo se čita

Image
Sunce malo

Dirljiv video Edine nećakinje koja ide na kemoterapiju: 'Kad odrastem želim biti liječnica'

Gost RTL-a Danas bio je ministar Nakić koji kaže se nije odustalo ni od jedne mjere pa tako ni od povećanja cijene dopunskog osiguranja.

"Mi želimo uvažiti sve naše socijalne partnere s kojima razgovaramo u ovako teškoj situaciji. Oni su izrazili suglasnost da nam je reforma nužna, kao i sa svim sadržajima reforme. Međutim, dvojili su oko vremena kad bi koji dio reforme trebao krenuti. Mi smo sebi uzeli za obvezu, uvažavajući sve njihove zahtjeve, još jednom razmotriti sve okolnosti i onda odrediti vrijeme kad mislimo da ćemo, nažalost, trebati uvesti i ovu mjeru, iz razloga što dosadašnji način financiranja zdravstvenog sustava nije dostatan. I da bi osigurali ono što naši građani traže, a to je pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, mi ćemo morati poduzeti sve mjere racionalizacije, ali i neke mjere koje nisu tako popularne", rekao je Nakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što je još Nakić rekao u razgovoru za RTL, pogledajte u video prilogu. 

Vijesti.hr/ 7.5.2016. u 19:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'ne voli samo žene već i novac'

Prava sapunica u Sikirevcima, a u glavnoj ulozi župnik: 'Sumnjao sam da se moja supruga dopisuje s nekim...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba