PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA / Ništa od bijelog Božića! Blagdani će biti sunčani. Evo na što trebate pripaziti ako idete na polnoćku

Image
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Nešto malo kiše lokalno može pasti navečer, u vrijeme oko polnoćke

24.12.2019.
9:36
Grgo Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Blagdanski tjedan u koji smo zakoračili bit će sunčaniji, ali i malo svježiji nego prošli. Kiša će u njemu biti samo rijetka i lokalna pojava i nigdje neće pasti velika količina. Još jučer je krenula stabilizacija vremena...

Već u utorak prijepodne bit će pretežno sunčano, samo uz malo oblaka, ali i hladnije nego jučer - na kopnu će temperatura biti od 0 do 4, pa je u zapadnim predjelima moguć slab mraz. Na obali od 7 do 10 stupnjeva, uz umjerenu do jaku buru i tramontanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne će biti većinom sunčano, ali uz više oblaka nego ujutro. Nešto malo kiše lokalno može pasti navečer, u vrijeme oko polnoćke. Nešto veća vjerojatnost za nju je u središnjoj Hrvatskoj. Međutim, ako je i bude, to će biti samo kraća, prolazna kiša.
Vjetar posvuda slabiji nego ujutro. U Dalmaciji će puhati umjerena tramontana, na sjevernom Jadranu zapadni vjetar, a u Slavoniji sjeverozapadni. Najviša temperatura između 9 i 15 stupnjeva. 

Na Božić će na kopnu biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali lokalno, može pasti i malo kiše, vjerojatnost za nju je oko 15 %. Od četvrtka još malo svježije, jutra će biti i hladna, a u subotu je ponovno moguće malo kiše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obali više sunca i manje oblaka, pa je i manja mogućnost za kišu. Puhat će umjerena bura, povremeno i tramontana. Jutra i večeri će biti svježe, s temperaturom od 5 do 7, a dani ugodni, oko 13 stupnjeva.   

U svakom slučaju, iduća će dva blagdanska dana biti većinom sunčani, ali će i na Badnjak i na Božić navečer biti oblačnije pa postoji mogućnost za malo lokalne kiše, no samo kratke i prolazne. Uz to, bit će i malo svježije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Severe Weather Europe objavio kolike su šanse za snijeg 

Severe Weather Europe također je objavio svoju tradicionalnu prognozu za Europu u kojoj predviđa kolike su šanse za snijeg na Božić diljem Europe.

Javljaju kako je ove godine postotak mjesta koja će imati bijeli Božić u Europi jako mali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zapravo, imamo neobično toplo vrijeme i manjak snijega. Snijeg je ograničen na Skandinaviju, Island, istočnu Tursku i najviše vrhove Europe”, dodaju u svojoj prognozi.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo