ANKETA NA PORTALU VIJESTI.HR / Većina Hrvata smatra da bi Pevec trebao promijeniti ime: 'Trebalo je to odmah učiniti'

Image
Foto: Sandra Simunovic/Davor Puklavec/PIXSELL

Na portalu Vijesti.hr pitali smo vas smatrate li da bi Pevec trebao promijeniti ime zbog negativne konotacije

3.5.2019.
13:20
Sandra Simunovic/Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević na jučerašnjoj konferenciji za medije je, među ostalim, rekao kako razmišljaju o promjeni imena tvrtke, kako bi se izbjegle negativne konotacije s kojima su se nedavno susretali.

Stav tvrtke je da je došlo vrijeme da se promijeni ime, no kada će to biti ne ovisi samo o nama, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrinčević je rekao i da su u vezi promjene imena angažirali nekoliko agencija, čekaju se rješenja te će ih predstaviti čim ih budu imali.

"Ne žuri nam se, ime koje imamo je u našem vlasništvu, zaštićeno je i nismo pod presingom", rekao je Lovrinčević, dodajući da vjeruju kako će bez obzira na ime potrošači znati da su to oni i nastaviti kupovati kod njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anketi na portalu Vijesti.hr pitali smo vas smatrate li da bi Pevec trebao promijeniti ime zbog negativne konotacije. Da bi tvrtka trebala uzeti novo ime, smatra 45 posto sudionika ankete, dok se njih 38 posto s tim ne slaže. Da ih Pevec ne zanima kazalo je 17 posto sudionika ankete.

"Trebali bi promjeniti ime i platiti odštetu obitelji Pevec za korištenje njihovog imena", smatra Snježana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebali su odmah promjeniti ime firme i krenuti sa svojim imenom, a ne kititi se tuđim perjem", kaže čitateljica Josipa.

"Mislim da se bojite tužbe od obitelji Pevec pa ćete zato mjenjat i ime trgovine, a ne zbog negativnih konotacija", kaže Marinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sadašnji trgovački lanac Pevec treba promjeniti ime jer je uzurpirano. Nitko ne smije koristiti tuđe osobne podatke, a Pevecima nadoknadit svu nastalu štetu otkad ovaj centar posluje pod tuđim imenom", napisao je Marko.

"Gospodo vama ime Pevec donosi dobar dio profita jer ljudi znaju za to ime....", poručio je Ilija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije niti smio poslovati pod tim izvornim imenom, u protivnom se plaća najam za korištenje izvornog imena, samo u slučajnoj državi to ne vrijedi jer se zakoni prilagođavaju po potrebi", kaže Alma.

"Kao djelatnik iskrenog sam mišljenja da firma Pevec treba promijeniti ime, te da nas napokon nitko više ne dovodi u negativne konotacije i ne povezuje s bivšim vlasnicima firme, kao što se to nedavno događalo", kaže Eugen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo Vas da nam u komentarima ispod članka na Facebook stranici portala Vijesti.hr napišete kako bi se "novi Pevec" trebao zvati. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo