Sugerirao im je / Nisu svi poslušali Plenkovića: Ćorićevi direktori dali mandat na raspolaganje, a evo i koji nisu

Image
Foto: PIXSELL

U Agenciji za komercijalnu djelatnost (AKD), koji je u ingerenciji MUP-,a direktori su sami dali mandate na raspolaganje

10.9.2020.
9:55
PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u nedavnom je pismu ministrima sugerirao da daju naputak članovima nadzornih odbora državnih tvrtki da stave mandate na raspolaganje, dok je za predsjednike i članove uprava tvrtki dao preporuku da naprave isto, ali nisu to bili obvezni, piše Jutarnji list.

Svi članovi nadzornih odbora (NO) državnih tvrtki dali su svoje mandate na raspolaganje, to su uostalom bili dužni i prema Zakonu o primopredaji vlasti, no nisu svi ministri poslušali preporuku premijera da to isto zatraže i od uprava tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić dao naputak vodećim ljudima državnih tvrtki u svom resoru da daju mandate na raspolaganje, i svi su ga poslušali.

Marić i Vučković to nisu zatražili

U Agenciji za komercijalnu djelatnost (AKD), koji je u ingerenciji MUP-,a direktori su sami dali mandate na raspolaganje, dok ministar prometa Oleg Butković šefovima tvrtki u svom resoru to nije naložio, ni u Fini to nije zatražio ministar financija Zdravko Marić, kao ni u Hrvatskim šumama ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima od najvažnijih državnih tvrtki, predsjednik i članovi uprava HEP-a, Narodnih novina (NN) i AKD-a dali su svoje mandate na raspolaganje, dok od šefova željezničkih tvrtki, Jadrolinije, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC), Croatia Airlinesa i Hrvatske pošte to nije ni zatraženo.

U Fini, HŽ Putničkom prijevozu, HŽ Infrastrukturi, Jadroliniji, Hrvatskim šumama, HC-u, HAC-u, Croatia Airlinesu, Hrvatskoj pošti mandate su na raspolaganje stavili članovi nadzornih odbora, ali ne i članovi uprava, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo