Učionice zjape prazne / Nitko ne želi biti cvjećar, kuhar, slastičar. Ovih 19 smjerova nije upisao niti jedan učenik

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Među smjerovima u koje nije upisan niti jedan učenik, prevladavaju pomoćna strukovna zanimanja

17.7.2019.
17:10
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Završen je ovogodišnji ljetni rok za upis u srednje škole. I dok se u pojedinima tražilo mjesto više, čak 19 srednjoškolskih programa nije odabrao niti jedan učenik. Riječ je uglavnom o pomoćnim strukovnim zanimanjima.

Mjesec srpanj za osmaše je vrlo stresan jer je to vrijeme da donesu odluku o srednjoškolskom usmjerenju. Nakon završetka odabira škola u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole 13. srpnja objavljene su i konačne ljestvice upisa u srednje škole na ovogodišnjem ljetnom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je u pojedinim školama vladala borba za svako mjesto, dio srednjoškolskih programa na netom završenom upisnom roku nije odabrao niti jedan školarac. Prema podacima koja je za Srednju.hr ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječ je o 19 srednjoškolskih smjerova u 13 županija i Gradu Zagrebu.

Među smjerovima u koja nije upisan niti jedan učenik prevladavaju pomoćna strukovna zanimanja poput pomoćnog pekara, stolara, vrtlara te kuhara, slastičara, alatničara, cvjećara...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nada uvijek umire posljednja, tako i dalje postoji šansa da netko od budućih srednjoškolaca zasjedne u te klupe. Osmaši koji se nisu uspjeli upisati u srednju na ljetnom upuisnom roku, sreću mogu okušati na jesenskom. Prema odluci
Ministarstva znanosti i obrazovanja, prijave programa na tom drugom roku počinju 21. kolovoza. Učenici programe biraju od 27., a konačne rang liste bit će objavljene 29. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo