ambulante zatvorene / Nitko ne želi u Županju i Gunju: Liječnicima nude stan i plaćene režije, a planiraju im dignuti i plaće

U Domu zdravlja u Gunji vrata ambulante zatvorena. Slična priča i u Gunji

9.4.2019.
17:00
VOYO logo

U Domu zdravlja u Gunji vrata ambulante zatvorena. To nije ni čudno jer baš svi liječnici u ovoj ustanovi su na zamjeni iz drugih ambulanti, a na dva mjesta u isto vrijeme ne mogu biti.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kroničan nedostatak liječnika osjeća i načelnik općine. Govori, traže drugu sredinu, čak i izvan Hrvatske.

"Imali smo dvojicu mladih liječnika i obojica su dobila specijalizaciju pa su otišli na specijalizaciju. Tako da je već duže od godinu dana pokrivaju liječnici koji dolaze na zamjenu", kaže je Anto Gutić, načelnik Gunje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Županji ista priča. Liječnici se toliko često mijenjaju pa pacijenti tek što se naviknu na jednog, dobivaju drugog liječnika.

"Stvarno se vidi nedostatak. Ja sam skoro bio i u bolnici pa sam vidio da je deficitarno", kaže Đorđe Ilić dodajući da je to veliki problem, posebno za penzionere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi privukli liječnike u slavonske ordinacije, Dom zdravlja Županja na svom području nudi stanove na korištenje i to u neposrednoj blizini ordinacija, a općine nude i plaćanje drugih troškova.

"Kompletno uređen, namješten stan, samo siđu iz stana i odmah su u ordinaciji. Općina Gunja je ponudila ravnateljici da će plaćati režijske troškove boravka liječnika", kaže Gutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako se svejedno malo liječnika javlja, pacijeniti su uočili problem.

"Pa loše su plaćeni", smatra Marko Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ministarstvo je upućen prijedlog za stimuliranje liječnika, što bi značilo - dodatak na plaću. Sve samo da ne bi ostali bez naših liječnika. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo