Udar za hrvatski turizam / Nizozemska nas je stavila na narančastu listu: 'Gosti su na ulasku u Hrvatsku okretali automobile i vraćali se'

Ova vijest najviše pogađa turističke djelatnike u kampovima i one koji iznajmljuju privatan smještaj

22.7.2020.
19:33
VOYO logo

Ugodan odmor nizozemska obitelj Kramer namjeravala je produljiti još nekoliko dana. Zbog vijesti da im se pri povratku savjetuje samoizolacija, odlučili su otići.

"Razgovarali smo o tome s ostalim Nizozemcima koji ovdje ljetuju i trebali bismo krenuti u ponedjeljak. Preporuka je da napustimo zemlju u što kraćem roku", kazao je Minze Kramer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su brojni njihovi susjedi već jutros užurbano otišli, Minze nije zabrinut.

"Kada ovdje idete u trgovinu, morate stavite maskicu. Kod nas nije tako. Zato mislim da je sada ovdje sigurnije", pojasnio je Minze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
305. po redu /

Sinjska alka bit će 9. kolovoza: Na tribinama će se održavati fizička distanca

Image
305. po redu /

Sinjska alka bit će 9. kolovoza: Na tribinama će se održavati fizička distanca

Unatoč tomu, telefoni turističkih agencija danas ne prestaju zvoniti. Samoizolacija pri povratku u Nizozemsku tek je preporuka, ali kako sami Nizozemci tvrde, oni se tih preporuka drže baš kao slova zakona.

"To je tako protumačeno i naravno to je izazvalo veliki val otkaza. Gosti su pri ulasku u Hrvatsku okretali automobile i vraćali se nazad", izjavio je voditelj turističke agencije Alen Babić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova vijest najviše pogađa turističke djelatnike u kampovima i one koji iznajmljuju privatan smještaj, a koji su do sad bilježili najveće brojke.

"Mailovi konstantno stižu s otkazima. Mi im nudimo i druge termine, međutim ljudi stvarno ne žele, boje se, ne žele doći. Jutros je jako puno Nizozemaca otišlo, to su sve preuranjeni odlasci. Oni su trebali ostati još nekih tjedan dana", požalila se voditeljica autokampa Federica Ukušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč povećanom broju slučajeva zaraze, u Istri je novozaraženih danas bilo 19, činjenica je da su priobalne županije po brojkama i dalje u zelenoj zoni.

"Veoma je šteta da Holandska vlada nije učinila ono isto što je učinila prema drugim zemljama, naime da je isključila regije dakle da je dala preporuku da se ne putuje u određene regije", kazao je predsjednik Udruženja purničkih agencija pri HGK Boris Žgomba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je udar za hrvatski turizam, tvrde turistički djelatnici, jer je upravo ovo razdoblje trebalo donijeti dugo očekivanu zaradu. Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije i dalje naglašavaju da situacija nije ni blizu alarmantne.

"Ja mislim da će se to vrlo brzo riješiti sanirati, ali o nama ovisi da te brojke koje imamo stavimo što prije u neke normalne okvire", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistički djelatnici očekuju da i iz Vlade dođu poruke Nizozemcima kako je ljetovanje na hrvatskom Jadranu i dalje epidemiološki posve sigurno.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo