još jedan dan u apsurdistanu / Nižu se reakcije na presudu bećaru: 'Zona sumraka, ali zna se tko se tu osramotio'

Image
Foto: Vijesti.hr / Javorovic/Pavletic/Marusic/PIXSELL

Nakon današnje presude bećaru Čolakoviću, prisjetili smo se ostalih apsurdnih situacija u kojima je sud promptno reagirao

30.11.2018.
13:18
Vijesti.hr / Javorovic/Pavletic/Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Nedavno je visoki prekršajni sud poništio oslobađajuću presudu bećaru Branimiru Čolakoviću i cijelu priču vratio na početak. A danas je, tri godine nakon što je hrvatski bećar oslobođen krivnje, donesena presuda. Kriv je i mora platiti 2.000 kuna. 

"Naravno da sam razočaran, ovo uopće nisam očekivao. Nastavit ću pjevati bećarce", izjavio je Čolaković za Večernji, a na pitanje novinara hoće li sada izostaviti proste riječi, Čolaković je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bećarac nije bećarac ako nije takav..." Njegov odvjetnik najavio je žalbu. "Na smotri folklora morao je pjevati bećarac, oni su provokativni...", rekao je odvjetnik. Bećarac je ponos ovog kraja. Zar smo mi Slavonci zbog toga vulgarni tipovi koji vrijeđaju žene", upitao se odvjetnik.

Nije dugo trebalo da građani, u nevjerici, reagiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužna država još jadnijih ljudi... Pored kriminala teškog 50 milijardi eura, oni kažnjavaju lika koji pjeva bećarac... Zona sumraka", "Nikad pravne države od nas", "Ako ga imalo tješi, neka zna da narod zna da on nije kriv i da smo svi uz njega. Nepravda velika. Vidi se ko je sam sebe osramotio svojim postupkom i ko ce nosit biljeg glupače. Nitko ne voli nadrkane i bahate", "Nadam se da je sada sretna, ali neka skloni sva ogledala po kući jer ne znam da li može pogledati sama sebe u lice", samo su neki od komentara.

Image
Foto: Facebook / Vijesti.hr
Image
Foto: Facebook / Vijesti.hr

Naravno, odmah smo se i prisjetili ostalih apsurdnih situacija gdje je netko 'zaradio' kazne dok oni koji se, primjerice, iživljavaju nad vlastitim suprugama, slobodno šeću ulicom. Još k tome nastavljaju obnašati visoke dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medo 'u zatvoru' zbog lajanja

Pas Medo je napokon oslobođen u travnju ove godine! Trajalo je četiri godine, no sud je ipak utvrdio da pas Medo - smije lajati.

"Ni odvjetnik nije mogao vjerovati. Odmah je nazvao i rekao: ovo ne mogu prešutjeti, moram te odmah zvati. Kad sam došao doma onda sam rekao Medi: 'Ti si sada slobodan, nisi više zatvorenik'. I onda me gledao i samo zalajao i otišao", ispričao nam je Anton Šimunović, Medin vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutak u kojem im je sin rekao da je njihova borba gotova nikada neće zaboraviti. 

Od 1. lipnja Medo više noćima ne treba biti zatvoren u, kako se obitelj Šimunović šali, zatvorskoj ćeliji. Gotovo cijeli svoj život, Medo je bio u šupi. Prvo mu je sud naredio da ondje mora provoditi 12 sati, kasnije se smilovao i smanjio na 10. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču o psu Medi je četiri godine pratila cijela Hrvatska. Isto toliko je trajala i agonija obitelji Šimunović iz Peroja, malog sela pored Pule koja nije štedjela ni novac ni vrijeme da zaštiti svog ljubimca. 

Obitelj Šimunović bila je pogođena kada je sud Medi zabranio da laje od 8 navečer do 8 ujutro. Punih 12 sati bio je u kućnom pritvoru. A preko dana su im stizali komunalci i ispisivali kazne od 300 kuna. U godinu i pol platili su ih četiri. Majci prirodi suprotstavila se hrvatska pravda. Počela su ročišta koja su nekada znala trajati i po 6 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huanitu Luksetiću, oboljelom od multiple skleroze, zatvor zbog dva jointa

39-godišnji Huanito Luksetić je krajem prosinca prošle godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje, a danas oboljeli od multiple skleroze kaže kako mu se stanje pogoršava.

Na upit kakva će biti kvaliteta života Huanita Luksetića ode li doista u zatvor, tajnica Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije Dijana Ivanišević je poručila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakva: u zatvor će ušetati, a iz njega izaći u invalidskim kolicima - bez sumnje."

Krajem ožujka ove godine, održan je i skup podrške u Rijeci, odnosno prosvjed protiv zatvorske kazne na koju je osuđen zbog uzgoja indijske konoplje u medicinske svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skup je ujedno bio i svojevrsni glasni prosvjed građana protiv zatvorske kazne na koju je Huanito Luksetić osuđen jer je, kako tvrdi, uzgajao indijsku konoplju isključivo u medicinske svrhe za liječenje posljedica multiple skleroze od koje boluje godinama.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo