meka za jahtaše / Njemačka grupacija promijenit će budućnost Rijeke: 'Govorimo sigurno o 500-tinjak radnih mjesta'

Percepcija Rijeke kao lučkog industrijskog grada uskoro će se drastično promijeniti!

11.6.2022.
7:40
VOYO logo

Pogled na Rijeku s mora neće još dugo izgledati kako sada izgleda. Uskoro će tamo biti velika marina, a građani će moći i do lučkog carinskog dijela, desetljećima zatvorenog. Na istočnom dijelu luke - 230 vezova i brojni sadržaji.

Njemačka grupacija poznata po gradnji najvećih megajahti svjetskih milijardera gradit će marinu koja će promijeniti ne samo vizuru, nego i budućnost Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od šoping centra, kafića, kvalitetnih restorana, butika, poslovnih prostora, kvalitetnih dućana… Vrijednost cijelog projekta je nekih 365, 370 milijuna kuna", kaže Anđelko Petrinić, član Uprave investitorske tvrtke.

Image
putovanja po mediteranu /

U Rijeci počela sezona kruzera: U riječku luku uplovilo 1200 gostiju

Image
putovanja po mediteranu /

U Rijeci počela sezona kruzera: U riječku luku uplovilo 1200 gostiju

Grad će se konačno otvoriti prema moru. Projekt će ići u dvije faze, a starta za godinu dana. Do 2024. završit će morski radovi, a oni na kopnu dvije godine kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Priča o 130 radnih mjesta koji će biti vezani za zapošljavanje u samoj marini, naravno na cijeli taj prostor nadovezat će se i druga radna mjesta koja neće bit' u marini, ali govorimo sigurno o 500-tinjak radnih mjesta“, objašnjava Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja.

Marina će imati pet sidara što je najviša kategorija. Lokacija je lako dostupna stotinama tisuća turista, a bit će meka za jahtaše - osobito one s najvećim i najluksuznijim plovilima. Milijunska investicija promijenit će centar grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vjerujemo da ćemo sada dobiti nove goste koji do sada u Rijeku nisu dolazili", kazao je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Da je netko ovo ispričao o riječkoj budućnosti prije samo 5 godina zvučalo bi kao vic… Ipak, investitor je tu - a u riječku luku za nekoliko bi godina trebale uplovljavati mega jahte i gosti dubokog džepa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo