I ODVJETNIK IZGUBIO VJERU / Nobilo o presudi Perkoviću i Mustaču: 'Nažalost, sutra očekujem osuđujuću presudu'

U završnoj riječi Perković se požalio na uvjete zbog kojih je bio spriječen ozbiljno se posvetiti obrani. Mustač je rekao da je suđenje bilo korektno

2.8.2016.
18:43
VOYO logo

Završeno je suđenje bivšim šefovima UDBA-e Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, optuženima za sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u Bavarskoj.

U završnoj riječi Perković se požalio na uvjete u zatvoru zbog kojih je, kaže, bio spriječen ozbiljno se posvetiti obrani. Mustač je pak, rekao da je suđenje bilo korektno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Münchenu smo razgovarali s Perkovićevim odvjetnikom Antom Nobilom.

Što očekujete od sutrašnje presude?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih reći da očekujem zakonitu i pravednu odluku, ali nažalost, to ne mogu reći. Sutra očekujem osuđujuću odluku, usprkos činjenici što ne postoji nijedan jedini dokaz da je Perković počinio to kazneno djelo. Svi dokazi koji su bili pripremljeni, pali su u vodu. No, okolnosti su takve da će vjerojatno sutra biti osuđujuća presuda".

Na temelju čega imate takva saznanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedavno sam tražio izuzeće sudskog vijeća jer smo ustvrdili da se radi o pristranom sudskom vijeću. Vijeće koje negira naše pravo za izvođenje dokaza, koje je povrijedilo jednakosti oružja obrane i optužbe i onemogućilo nam da izvedemo neke ključne svjedoke. Iz svega toga smo zaključili da ništa dobro ne možemo očekivati sutra".

Ukoliko dođe do osuđujuće presude, Mustač i Perković kaznu doživotnog zatvora trebali bi služiti u Hrvatskoj. Kad bi to moglo biti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji proces žalbe. Ovo nije gotovo. Mi idemo na viši stupanj. Vrhovni savezni sud u Njemačkoj. Taj proces bi mogao trajati godinu, do godinu i pol dana i za to vrijeme će obojica biti u zatvoru u Münchenu. Što će biti nakon toga, možda će doći do transfera u Hrvatsku, a možda ne".

Čuli smo da je Perković u bolničkoj sobi. Kakvo mu je uopće stanje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Godinu i pol je bio u izolaciji. Imao je tretman kao da je šef Al Kaide premda ima 71 godinu. Iz ministarstva pravosuđa su se čudili što je ostao sabran i koncentriran. Očito njegovi bivši kolege su ga uzeli u tretman koji nije u skladu s njegovim godinama", kaže Nobilo.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo