Zavrzlama se nastavlja / Nogalo smatra da je zasmetao Kujundžiću, a on tvrdi: 'Bio je uspješan, za četiri Nobelove nagrade'

Nijedan od prijavljenih četvero kandidata za novog ravnatelja bolnice nije imenovan na čelo ove gradske ustanove.

21.2.2020.
22:10
VOYO logo

Nastavlja se trakavica s ravnanjem Dječjom bolnicom Srebrnjak. Četvrti sastanak Upravnog vijeća ponovno nije urodio ravnateljem, a do izbora novog bolnicu će zastupati v. d. ravnateljice Ivana Đerek Dubravčić.

Ona će do tada biti odgovorna za veliki europski projekt translacijskog centra. A kada će novi natječaj biti raspisan još nije poznato. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura na Srebrnjaku još se ne smiruje. Nijedan od prijavljenih četvero kandidata za novog ravnatelja bolnice, među kojima je i smijenjeni Boro Nogalo, nije imenovan na čelo ove gradske ustanove.

"U skladu s ovom situacijom, s vremenom, s masonima, ja vidim da je naše javno Upravno vijeće postalo tajno Upravno vijeće, da zakazuje na brzaka tajni sastanak, da je dnevni red tajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Čuo sam da je odlučeno, ali da je tajna, da ne smije nitko znat. Ja sam čak i pitao našeg člana Upravnog vijeća profesora Plaveca. On mi je rekao da mu je zabranjeno da istupa i da kaže što je Upravno vijeće odlučilo", kazao je sindikalni povjerenik Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradu Zagrebu tek potvrđuju odluku Upravnog vijeća, čijih su četvero članova od ukupno sedmero, upravo njihovi predstavnici.

Uz Nogala, kandidati za ravnatelja bili su dvoje liječnika bolnice, ali i Dragan Korolija Marinić, bivši SDP-ovac i bivši član Bandićeve stranke.

"Nastavlja se ta drama na Srebrnjaku, nastavlja se taj horor. Ovo nisam očekivao u najgorim morama s tim da je struka zgrožena nad ovom situacijom i dokle će ovaj teror trajati. Ja mislim da će odgovor morati dati premijer Plenković i gradonačelnik Bandić", kazao je Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodimo računa o tome, samo postoje neke nadležnosti koje su na nacionalnoj razini neke na gradskoj", izjavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Premijer se nada izgradnji Centra za translacijsku medicinu vrijednog 60 milijuna eura. Ugovor za njega ljetos je potpisan u Vladi, a upravo Nogalo sumnja da iza njegove smjene krije želja Grada da kontrolira projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasmetao je, kaže, i bivšem ministru zdravstva. Kujundžić kaže da je zagovarao Centar u sklopu nove bolnice u Blatu ili u KBC-u Zagreb.

"Moj osobni stav o Bori Nogalu, njega znam još iz gimnazijskih dana, je da je bio uspješan ravnatelj da ovo što je uspio izboriti 60 milijuna u bolnicu da je to jedan fenomen, ja sam se znao s njim šaliti da je to za 4 Nobelove nagrade, ne za jednu, a sve drugo što ću ja komentirat", kazao je bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez komentara u Gradu Zagrebu su i na Nogalove sumnje da je novi cilj spajanje Srebrnjaka s Kliničkom bolnicom Sveti Duh.

Još se ne zna ni kada će se provesti novi natječaj za ravnatelja bolnice. A zbog optužbi za nadrliječništvo, koje su se pokazale netočnima, 50 liječnika podnijelo je tužbe protiv zamjenice gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo