jasna poruka / Nogalo: 'Uspjeh u nošenju s epidemijom ne može pokriti probleme zdravstva'

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Jedna od osnivačica stranke Dalija Orešković optužila je premijera Andreja Plenkovića za sudioništvo u uništavanju Dječje bolnice Srebrnjak

8.6.2020.
15:45
RTL
VOYO logo

Član Stranke s imenom i prezimenom Boro Nogalo poručio je u ponedjeljak da sve dobro što je napravljeno u vezi s epidemijom koronavirusa ne može pokriti probleme dugova, nedostatka kadra i predugih listi čekanja u zdravstvu. 

"Zdravstvo je 'u banani' zbog svega što se događalo prethodnih 30 godina, a osobito u zadnje četiri godine. Ne može se sve što danas muči hrvatsko zdravstvo pokriti onim dobrim što je napravljeno u vezi s koronavirusom", poručio je dr. Nogalo s konferencije za novnare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako se uključio u politiku jer je Hrvatska došla do ruba - politika forsira negativnu selekciju, uhljebe, klijentelizam i pogodovanja povlaštenim skupinama, a tome, smatra, mora doći kraj.

Nogalo je kao koordinator stranačkog programa za zdravstvo upozorio da dugovi zdravstva iznose čak 9 milijardi kuna, a liste čekanja su preduge unatoč tehnologiji koja je nabavljena s pomoću europskih fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je običnom građaninu gotovo nemoguće dobiti pravodobnu zdravstvenu pretragu. "Javni se sustav urušava, a polako se razvija privatni sustav", ocijenio je.

Smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak osvrnuo se i na optužbe nove Uprave o nepravilnostima oko isplate prekovremenih sati i pripravnosti. Naime, Uprava je od dvoje liječnika, Mirjane Turkalj i Davora Plaveca, zatražila da se očituju zbog isplate sredstava radi prekovremenih sati i pripravnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe s ciljem stigmatizacije zbog političkih igara

Nogalo je ustvrdio da do sada on nije dobio poziv za očitovanje zbog tih isplata, ali njega i dvoje kolega nova Uprava optužuje s ciljem stigmatizacije.

"Nijedna od sedam inspekcija nije pronašla nikakav problem, osobito što se tiče plaća, koeficijenata, dodataka, prekovremenih sati ili pripravnosti. Međutim, ova sada ekipa optužuje iznad svih inspekcija, a to su plasirali sada kada se odigrava politička igra, kada Stranka s imenom i prezimenom napreduje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapitao se i zašto je samo troje liječnika optuženo kada cijeli zdravstveni sustav funkcionira na pripravnosti i prekovremenim satima i to zbog nedostatka kadra, a u bolnici ima barem desetero ljudi koji su dobivali pripravnost i prekovremene sate.

"U ovom slučaju nije bitno dokazivanje, bitna je optužba, stigmatizacija, da se uništi projekt i dobije zemljište.Ovo je duboko koruptivna i kriminalna priča, cijela je ta ekipa od 20-ak osoba prijavljena i to s mnogim dokazima", rekao je Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od osnivačica stranke Dalija Orešković optužila je premijera Andreja Plenkovića za sudioništvo u uništavanju Dječje bolnice Srebrnjak. 

"Upravo je na ovom primjeru pokazao svu raskoš svog političkog licemjerja jer se okružio političkim partnerima ogrezlima u korupciji i kriminalu. Isti oni žetončići i prebjezi koji su mu čuvali leđa u parlamentu sada dijele otkaze na Srebrnjaku", ustvrdila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo