'nezavisna zastupnica' / Nova budućnost Milanke Opačić: Prešla u Bandićev klub, a kasnije će vjerojatno postat dispečer tramvaja

Kad istekne saborski mandat, imenjak će joj sigurno naći neko radno mjesto, dispečer tramvaja na okretištu Dubrava zvuči skroz dobro

31.10.2018.
22:31
VOYO logo

Milanu Bandiću gotovo na dnevnoj bazi pristupaju saborski bjegunci. Najnovija akvizicija bivša potpredsjednica SDP-a i Vlade Milanka Opačić. Do jučer žestoka kritičarka HDZ-a od danas je u klubu koji mu držu većinu. Zauzvrat, Bandić je kompletirao svoju momčad za ulazak u prvu ligu, u svom klubu ima sad točno 11 igrača čime je postao i najvažniji partner Andreja Plenkovića, a ovaj će mu se sigurno znati odužiti. 

Bivša SDP-ovka svojim činom narugala se sa svih svojih 23.000 birača koji su joj svojedobno dali preferencijalni glas na listi SDP-a. "Ja i dalje ostajem nezavisna zastupnica djelovat ću i dalje kao socijaldemokratkinja", tvrdi Opačić. Kao i svi raniji prebjezi, kaže da će glasati po savjesti u korist građana i da ju Bandić ničime nije kupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donio mi je buket cvijeća i s tim sam zadovoljna", kazala je Opačić. No, to očito nije učinio osobno. Bandić tvrdi kako o tome nema pojma te da je to vjerojatno učinio njegov protokol. Protokol ju je, kako ispada, očito i nazvao.

"Mi i kad se ne čujemo, kao da smo se čuli. Kad se ne vidimo, mislimo slično. Mi smo krenuli 90. zajedno, ja sam tada studenticu Milanku Opačić učlanio u stranku i zajedno s pokojnim Račanom smo gradili socijaldemokraciju i na to sam ponosan", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rast Bandićevog saborskog kluba

Ponosan može biti i na tempo rasta svog saborskog kluba. U parlament je nakon izbora ušao sa samo dvojicom zastupnika, Željkom Lackovićem i Darinkom Dumbovićem, s vremenom mu je pritrčalo četvero zastupnika manjina, mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj, te češke Vladimir Bilek

Kažimir Varda s liste predvođene SDP-om bio je idući, pa Ivica Mišić s liste Promijenimo Hrvatsku. Dres SDP-a u Bandićev promijenio je i Zdravko Ronko, HNS-u je Bandić oteo čak potpredsjednicu Mariju Puh, da bi Milanka Opačić kompletirala momčad. Pritom, neki argumenti nisu bili najpromišljeniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, ako treba podržat ću i crnog vraga, pa i HDZ, da ne dođe do izvanrednih izbora. U svakom slučaju, spriječiti veliku koaliciju", kazao je ranije Zdravko Ronko.

A za Mariju Puh, još početkom ovog mjeseca drugu osobu HNS-a, doznalo se da ima brata zaposlenog u ZET-u. "Moj brat radi u ZET-u ne znam otkad, prije nego sam upoznala službeno Bandića i prije nego što smo popričali dvije riječi o tome. Sad ispada po tome da nijedan Zagorac ne smije raditi u ZET-u ili bilo gdje u Zagrebu", kazala je ranije Puh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba vjeruje da Bandić neće stati 

A kada ga se pita čime vabi zastupnike, Bandić izbjegava odgovor. Šef oporbe, Bandićev politički učenik, danas je oštar. "Milan Bandić koji je pod optužnicama da na sumnjiv način skuplja većinu i u ovom trenutku tvori glavni stup Plenkovićeve Vlade, dok je drugi stup optuženik Saucha, ratni zločinac Glavaš i Ivan Lažljivi Vrdoljak", kazao je Davor Bernardić

No, Bandiću mnogi pripisuju i namjerno nejasan politički smjer. "On je što se tiče stranačkog usmjerenja dovoljno širok da može prikupiti zastupnike od ljevice do desnice, a da se svi osjećaju doma. Mislim da je to tajna uspjeha s jedne strane, a s druge je njegova popularnost koja se uspjela održati unatoč svim procesima, krizama, optužnicama", kazao je politički analitičar Božo Skoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš zato, vjeruju u oporbi, Bandić neće na ovome stati. "Čuo sam evo da i Habek prelazi Bandiću. To sam čuo, ne znam je li istina isto kao što se pričalo za Milanku Opačić", kazao je Nikola Grmoja, saborski zastupnik MOST-a.

Prozvani bivši SDP-ovac to demantira. "Do daljnjeg ne razmišljam o ulasku ni u jedan klub", tvrdi Habek. Ali je vladajućima već danas pomogao kada je trebao kvorum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo