ANTONIJA JOZIĆ / Nova članica Predsjedništva HDZ-a: 'Moj ulazak u vrh stranke znači još snažniji glas Slavonaca i Slavonije'

Na pitanje kako iščitava smjer, prema svemu sudeći, novog HDZ-a, Jozić je kazala kako smatra da se htjela pokazati jedna nova poruka i jedna nova energija

11.6.2022.
19:30
VOYO logo

HDZ je na općem saboru izabrao deset članova predsjedništva HDZ-a te 40 članova Nacionalnog odbora. Izaslanici su za deset članova Predsjedništva HDZ-a većinom glasova izabrali Antoniju Jozić, Igora Androvića, Ninu Obuljen Koržinek, Krešimira Ačkara, Anđelka Stričaka, Marka Marušića, Ivana Celjaka, Ernesta Petryja, Blaženka Bobana i Šimu Erlića.

Novoizabrana članica Predsjedništva Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije, osvojila je najviše glasova, a s njom je u Lisinskom razgovarala RTL-ova Damira Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ulazak i mene i Igora Androvića koji zastupamo 4. i 5. izbornu jedinicu u Predsjedništvu HDZ-a znači još snažniji glas Slavonaca i Slavonije koja uistinu treba pomoć, koja dobiva pomoć od Vlade i HDZ-a, ali vjerujem da će to u idućem razdoblju biti još snažnije",

Na pitanje kako iščitava smjer, prema svemu sudeći, novog HDZ-a, Jozić je kazala kako smatra da se htjela pokazati jedna nova poruka i jedna nova energija mlađih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas je šest župana koji su neposredno izabrani na lokalnim izborima prošle godine i nosimo legitimitet s terena i ušli smo u Predsjedništvo HDZ-a uz povjerenje svih naših izaslanica i izaslanika", kazala je Jozić.

Image
ODRŽALI OPĆI SABOR /

HDZ-ovci napunili Lisinski: Hvalili se uspjesima, kudli Milanovića, birali članove Predsjedništva i Nacionalnog odbora

Image
ODRŽALI OPĆI SABOR /

HDZ-ovci napunili Lisinski: Hvalili se uspjesima, kudli Milanovića, birali članove Predsjedništva i Nacionalnog odbora

Na pitanje je li joj izbor u Predsjedništvo bila svojevrsna nagrada, Jozić je kazala: "Vjerujem kao nagrada za sve što radimo na terenu jer treba ostvariti rezultate na terenu. Naši načelnici i gradonačelnici, mi ostvarujemo rezultate na terenu i ti naši rezultati i smjer kojem vodimo županije, gradove i općine je utjecao na odluku da budemo u Predsjedništvu HDZ-a", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirala je i novu stavku u programu HDZ-a u kojoj piše da HDZ poštuje sve zajednice obiteljskog života.

"Iščitavam ono što je HDZ-ovo temeljno načelo, obitelji, naših kršćanskih vrednota. Kao HDZ nismo isključiva stranka, uključiva smo stranka, imamo širinu i obiteljske zajednice su širina koje HDZ prihvaća. To se odnosi i na životno partnerstvo i samohrane roditelje", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se i na poplavu koja je u petak zahvatila požeško područje te komentirala je li jedan od problema i, kako su građani kazali za RTL, začepljenost kanala.

"Manje je to stvar začepljenih kanala, a više stvar klimatskih promjena. Prošle godine je Požegu i Požeško-slavonsku županiju zadesila velika bujična poplava. Mi smo kotlina, kad padne velika količina kiše kao što je pala prekjučer na području Kaptola, to je otprilike 130 litara u kratkom vremenu, ne postoji taj kanal koji tu vodu ne može odvesti. Radimo projekte, Hrvatske vode nisu nikad više ulagale nego što ulažu danas na području županije. Na području Požege radit ćemo retencije koje bi u slučaju velikih bujičnih voda trebale zadržati vodu i kontrolirano je ispuštati u kanale", kazala je Jozić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo