'KAZALIŠTE ZA OBITELJ' / Nova intendantica HNK za RTL o tome kakve veze s njezinim mandatom imaju bebe u kazalištu i bivši predsjednik

Šefica tog kazališta još uvijek je Dubravka Vrgoč. Hraste službeno preuzima dužnost prvog rujna

16.6.2022.
21:00
VOYO logo

Najveće kazalište u Hrvatskoj dobilo je novu intendanticu. Umjesto Dubravke Vrgoč, od rujna i službeno nova intendantica zagrebačkog HNK je Iva Hraste Sočo.

Bila je jedna je od najmlađih opernih solistica u povijesti hrvatskog narodnog kazališta, uz operno pjevanje uplovila je u vode diplomacije, ali i politike. Sada je Iva Hraste Sočo - intendantica najveće kazališne kuće u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To će biti sigurno izazovan posao, to je potpuno jasno, to je velika kuća, najveće kazalište u Hrvatskoj, s velikim proračunom, ali ja se ne bojim izazova'', rekla je Iva Hraste Sočo, nova intendantica HNK u Zagrebu.

A kako će izgledati njezin posao, dala je naslutiti predstavljanjem nove kazališne sezone. Čak 14 premijera, operni gala koncert, dramska adaptacija Don Juana, koprodukcije s ostalim kazalištima, novi programi. Opera Ive Josipovića o životu Johna Lennona, ali i opere za bebe. Zagrebački HNK, tvrdi Hraste Soč, kazalište je za obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Operu za bebe radimo u suradnji s muzičkim Biennaleom odnosno Hrvatskim društvom skladatelja koji je jedan vrlo vrlo inovativan program male, minijaturne opere, kako bi se toj djeci koja su tek stasala približio zvuk, to je razvoj publike od malih nogu'', kazala je Hraste Sočo.

Image
jubilarna izvedba /

Maski više nema ni u kulturi: 700 posjetitelja uživa u HNK bez COVID mjera

Image
jubilarna izvedba /

Maski više nema ni u kulturi: 700 posjetitelja uživa u HNK bez COVID mjera

Ono što bih ja voljela uspostavit su dobri međuljudski odnosi, i da svi ansambli imaju osjećaj da su dijelom jednog kazališta. Ne tri ansambla nego jedno kazalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefica tog kazališta još uvijek je Dubravka Vrgoč. Hraste službeno preuzima dužnost prvog rujna.

''Poznajem Dubravku Vrgoč. I ja sam se držala do sada devize da ne komentiram tuđe mandate, pa ću tako nastaviti i sada. Povijest ne počinje i ne završava s nekim intendantom to je povijest hrvatskog narodnog kazališta'', komentirala je Hraste Sočo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladost, ali i iskustvo. Domaće snage, kao i inozemne zvijezde- zagrebački HNK kulturnu sezonu dočekat će s novim programom, ali i vodstvom - od kojeg se puno i očekuje.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo