žele turistima začiniti odmor / Nova karta Splita: Osim znamenitosti, turisti će naučiti što je fjaka, kako se izgovara riječ Bačvice...

Tako će stranci naučiti kako se izgovara riječ Bačvice, što je to fjaka, ali i gdje popiti odlično draft pivo

3.3.2019.
11:50
VOYO logo

Skupina volontera, okupljenih u splitskoj Info zoni, odlučila je turistima začiniti odmor izradom drugačije mape Splita na kojoj će gosti iz cijelog svijeta moći vidjeti informacije do sada poznate samo Splićanima. 

Tako će stranci naučiti kako se izgovara riječ Bačvice, što je to fjaka, ali i gdje popiti odlično draft pivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je fjaka, ali i još mnogo toga turisti će uskoro moći naučiti iz drugačije karte Splita, potpuno drugačije od onih klasičnih. 

"Zbog toga što je napisano ovako malo opuštenijim jezikom. Osoba puno lakše pamti i puno lakše čita kad je nešto objašnjeno vrlo jednostavnim jezikom", kaže Anđela Prnjak, voditeljica projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da naš jezik turistima treba ponekad pojednostaviti lako je dokazati. Dovoljno je samo ih zamoliti da pročitaju ime najpopularnije splitske plaže.

Na drugačijoj karti, fokus neće biti samo na katedrali Svetog Duje i ostalim znamenitostima već će turiste, na primjer, usmjeriti i prema najboljem craft pivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naći će se tu još mnogo insajderskih informacija, poznatih samo Splićanima, kao i lokacija kafića u kojem kavu kuha uspješna spisateljica.

"Ja sam taj posao izabrala zato što ga volim i dokle god ja živim konobarit ću, dok me god bude netko htio zaposliti i pisat ću dok budem mogla micat prstima", kazala je Kate Mitchell, spisateljica i konobarica za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugačija mapa Splita i sve njezine tajne biti će otisnute u 60 tisuća primjeraka te službeno predstavljene krajem mjeseca.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike