NIKAKO DA POČNE SUĐENJE / Nova pravna lakrdija na suđenju Merzel: Uskok opet napustio sudnicu, Turudić im dobacio da odugovlače proces

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Predstavnici Uskoka su napustili sudnicu, a Turudić im je dobacio kako odugovlače proces te da je Vrhovni sud već odlučivao o njegovom izuzeću

13.3.2018.
9:40
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Najnovije...

Sudac Ivan Turudić jutros je na nastavku suđenja u sporu koji se vodi protiv Marine Lovrić Merzel, nanovo odbio zahtjev za nagodbom s poduzetnikom Željkom Žužićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prilikom, predstavnici Uskoka kao i jučer, demonstrativno su napustili sudnicu tražeži njegovo izuzeće, a Turudić im je dobacio kako odugovlače proces te da je Vrhovni sud već ranije odlučivao o njegovom izuzeću.

Iz Uskoka i dalje smatraju da je gore spomenuta odluka suca Turudića nezakonita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je već treći put da u 24 sata krši zakon", poručili su kratko ljudi iz Uskoka.

Više o ovoj pravnoj zavrzlami pročitajte u nastavku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kronologija događanja

Bivšoj SDP-ovoj sisačko - moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel još je 8.3. trebalo započeti suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu zbog brojnih točaka, među kojima se nalaze i optužbe za primanje mita, pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć te trošenje javnog novca u privatne svrhe.

Ipak, tada joj je po prvi put odgođeno suđenje jer je tvrtka Lav Auto Popec koja je optužena da je Merzel prodala zgradu za Hitnu pomoć, prestala postojati i zatim otišla u stečaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je bilo potrebno pribaviti dokumentaciju iz sudskog registra te utvrditi ima li pravnog sljednika, odnosno na koji način nastaviti voditi proces protiv te pravne osobe.

Drugi put suđenje joj je odgođeno u ponedjeljak, odnosno jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime početku pripremnog ročišta, Uskok je zatražio izuzeće suca Ivana Turudića (koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika spomenutog suda) jer je po drugi put odbio nagodbu sa ŽeljkomŽužićem, poduzetnikom koji je po vlastitom priznanju dao 100 tisuća eura mita Marini Lovrić Merzel. Valja napomenuti da je je njegov odbačaj nagodbe prošli put Vrhovni sud odbacio i vratio mu predmet na ponovno odlučivanje.

Zbog tog proceduralnog problema suđenje je bilo odgođeno na pola sata. Međutim, odmah na početku nastavljene sjednice, predstavnici Uskoka demonstrativno su napustilisudnicu, dok je suđenje zakazano za utorak (danas) u 9 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojednostavljeno, Turudić prijedlog Uskoka za njegovim izuzećem iz ovog procesa uopće nije proslijedio Vrhovnom sudu već je o tome odlučivao samostalno budući da vodi postupak, a kao predsjednik suda odlučuje o izuzećima.

"Predsjednik vijeća Ivan Turudić odbiva prihvatiti nagodbu iako je Vrhovni sud takvu odluku proglasio protivnom. Uskok je podnio zahtjev za Turudićevim izuzećem, ali on je sam odlučivao o tom zahtjevu. Odbacio je prijedlog, a s obzirom da ne može sam o tome odlučivati, napustili smo sjednicu", kazao nam je Vjekoslav Tolnaj, zamjenik ravnateljica Uskoka, naglasivši kako se još nije susreo s ovakvim slučajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je uzdanica SDP-a

Podsjetimo, Marina Lovrić Merzel uhićena je prije četiri godine, 1. travnja. Prethodno tomu, Merzel je na poziciji sisačko - moslavačke županice provela gotovo devet godina, a prije uhićenja upravo je započeo njezin treći mandat na toj poziciji. 

Bila je velika uzdanica SDP-ove stranke koja je 2011., u svojoj izbornoj jedinici, toj stranci i Kukuriku koaliciji donijela čak devet saborskih mandata. Zbog svega je 2012. godine dobila i poziciju u predsjedništvu stranke. U stranci je, kažu, brzo napredovala, brzo je gradila odnose sa SDP-ovim zastupnicima, a posebno je upečatljiv podatak kako se gotovo uvijek sjetila svačijeg rođendana. a 2009. godine bivši ministar financija, Slavko Linić, iz Milanovićevog mandata postao joj je vjenčani kum. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo