o planovima i zahtjevima / Nova šefica ugostitelja Tabak za Danas: Dobili smo informaciju da u valu popuštanja mjera postoji mogućnost da će kafići biti izuzeti što smatramo neprihvatljivim

Stožer za vikend odlučuje o mjerama - do kada će ostati zatvoreni kafići otkrvia nova šefica udruge ugostitelja Jelena Tabak.

21.1.2021.
19:55
VOYO logo

Više o razlozima ostavke Marina Medaka i novom smjeru krovne Udruge ugostitelja  za RTL Danas govori nova predstavnica ugostitelja Jelena Tabak.

Koji su prvi potezi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kada se približava vrijeme otvaranja važno je da se u obzir uzmu svi ugostiteljski objekti po principu da se odredi način na koji možemo raditi, a da se ne ugrožava zdravlje ljudi i da svi objekti koji imaju infrastrukturne kapacitete po tim mjerama budu uključeni u rad, a ne da se dogodi razlika kao sada između caffe barova, restorana, bistroa kao što je sad slučaj. 
Kako ste došli do informacija o popuštanju mjerama Plenković kaže da to ne postoji?

Da dobili smo informaciju da u valu popuštanja mjera postoji mogućnost da kafići budu izuzeti iz tog dijela iz kojeg će biti obuhvaćeni restorani i hoteli što smatramo neprihvatljivima. Jasno da ne možemo znati točan datum popuštanja mjera i da treba pratiti epidemiološku situaciju. 
No, molimo Stožer da dopusti rad svim onim objektima za rad neovisno koja su kategorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se to ne ostvari planirate li prosvjedne akcije?
Prerano je za to govoriti, vidjet ćemo što kaže Stožer, Sada smo imali situaciju da su caffe barovi izostavljeni a da se ta djelatnost obavljala u nekim drugim kategorijama i drugim djelatnostima. 
Također tražimo da se nastave ekonomske mjere održavanja radnih mjesta te izmijenio dio do kad račun mora biti plaćen, jer velika većina nema mogućnost to platiti.

Kakva je  trenutačna situacija među ugostiteljima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako je teško, skupljamo snagu i energiju i nadamo se da će odgovorni imati sluha za naše zahtjeve, koji su dobri u za državu i poduzetnike.

Naslijedili ste Medaka, postoji li i dalje sloga i ostaje li on u Udruzi?
Apsolutno ostaje, Marin i Vedran ostavili su leđa za ovu Udrugu, malo smo zarotirali pozicije, ali naši ciljevi su jasni i trebamo ići dalje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
šokirani su /

Šokirani čelnici Udruge ugostitelja dali ostavke: 'Doznali smo što Stožer planira, to je konačan pad našeg sektora!'

Image
šokirani su /

Šokirani čelnici Udruge ugostitelja dali ostavke: 'Doznali smo što Stožer planira, to je konačan pad našeg sektora!'

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo