borba za malog čovjeka / Nova seljačka buna u Stubici: Hrvatska stranka svih kajkavaca ima 20 tisuća članova

I nisu samo Zagorci - javljaju im se iz Dalmacije, Slavonije, Australije. Pod motom Kaj u srcu, kaj u duši planiraju ujediniti sve kajkavce

30.1.2017.
22:36
VOYO logo

Dok se već afirmirane stranke raslojavaju i preslaguju, jedna nova stranka u tišini raste. Iako o njoj još nismo puno čuli, trenutačno broji čak 20 tisuća članova. Oni su Hrvatska stranka svih kajkavaca, a iako se nalaze u kraju Matije Gupca, ne spremaju bunu, ali najavljuju proboj na političku scenu.

Gotovo je 500 godina prošlo od kako je Matija Gubec baš s ovog mjesta pokrenuo bunu. Stubica je neko vrijeme mirovala, međutim, očito je da na ovom tlu nešto postoji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je sve počelo.. Ovdje je počela u našoj Hrvatskoj pravica. To je pravica za koju mi nastojimo kao Hrvatska stranka svih kajkavaca da je prenesemo", kaže Miljenko Hrenek, podpredsjednik HSSK-a.

Iako je 'pravica' i borba za 'malog čovjeka' već uklesana u ideje gotovo svih stranki, a registrirano ih je više od 300, Hrvatska stranka svih kajkavaca, tvrde, naučila je na tuđim greškama - politika moraju biti ljudi. Okupe se dvojica, pozovu obitelji, uključe prijatelja, susjeda, curu,.. i eto – već ih je više od 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi radimo u tišini već punih godinu dana, na društvenim mrežama skupljamo ljude da svaki tjedan imamo skupove... Već 5 mjeseci mi svaki vikend imamo osnivanje ogranaka", tvrdi Nedjeljko Babić, predsjednik HSSK-a.

I tako su, bez velikih najava, već stigli do 20 000 članova - što je polovina SDP-a. I nisu samo Zagorci - javljaju im se iz Dalmacije, Slavonije, Australije. Pod motom Kaj u srcu, kaj u duši planiraju ujediniti sve kajkavce.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov je cilj zapravo vrlo jednostavan, odavdje Iz Stubice su odlučili ući u svako selo.

"Da dozvolimo da po prvi puta u Hrvatskoj može mali čovjek odlučivati. Broj članova pokazuje da su ljudi prihvatili ovu ideju", kaže Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacija im je, zapravo, prilično inovativna. Rasčlanjuju čak i mjesne odbore na razne ogranke, gotovo da svaka ulica u mjestima u koje su ušli – ima svoje predstavnike.

"Da oni sami odlučuju o svojoj sudbini, da oni sami odlučuju što im treba i na koji način to sprovesti", poručuje Hrenek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi im je cilj borba za očuvanje narječja, ali - ne samo njihovog. Kad utvrda u kajkavskim županijama bude dovoljno čvrsta, pokrenut će, najavljuju, pravu revoluciju. Hrvatsku stranku svih dalmatinaca, Hrvatsku stranku svih slavonaca i baranjaca i Hrvatsku stranku svih ličana.

Na kraju ćemo objediniti sve te stranke i nazvati je Hrvatska stranka svih kajkavaca, štokavaca i čakavaca", poručuje Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sebe, zapravo, vide kao predstavnike stanara. Kažu, stanare u zgradi ne moraš uvjeriti da im curi krov, oni to već znaju, ali im ga trebaš - popraviti. I tako, crijep po crijep, nadaju se, 300 000 članova i na parlamentarne izbore 2020.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo