Kriza Vlade / Nova Vlada ili novi izbori: kreće zbrajanje ruku potpore u Saboru

Jedino se zna da u ovom trenutku postoji 79 potpisa za opoziv Bože Petrova. No, oni ne znače većinu za HDZ

29.4.2017.
19:25
VOYO logo

79 je potpisa za smjenu Bože Petrova, ali oni uz sva spekuliranja o dogovorima – ne znače da HDZ može odahnuti.

Na čije glasove računate u sprječavanju opoziva ministra Marića?  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate šta? Kad naslikaju 76 potpisa protiv bilo kojeg ministra u Vladi, onda ću vam to odgovoriti", odgovorio je na pitanje Andrej Plenković, predsjednik Vlade

Prava matematika tek kreće. Oporba nije bila jednoglasna, ali HNS je svoje potpise za rušenje Petrova HDZ-u dao. Mostu je dovoljno da ocijeni: HNS je budući partner HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prestanite silovati HNS, dosta je politike alibija…ne koketiramo sa Mostom niti s HDZ-om i ne želimo se dovesti u situaciju da nas bilo tko u bilo kojem trenutku povezuje s vladajućima. Ako je Most promjenio strateškog partnera iz HDZa u SDP, to pitajte njih", odvratio je Ivan Vrdoljak (HNS).

Iako partneri u oporbi, mnogi se sada gledaju preko ramena. HSS  predlaže koaliciju svih stranaka protiv HDZa, ali zbog HNS-ovih glasova, tvrdi, to nije izvedivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HSS je jedina stranka koja nije glasala za Božu Petrova i nećemo sudjelovati u njegovom smjenjivanju. To što se dogodilo isključivo je odgovornost HDZa i Mosta...Ne znam na koji način bi došlo do preslagivanja", kazao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

I oni uvjeravaju da su pozivi iz HDZ-a uzaludni.  S druge strane - SDP je već svoje predjedništvo - proglasio izbornim stožerom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preslagivanje ove nestabilne vlade ne dolazi u obzir, onaj koji se pokuša presložiti ili ukrcati na titanik vladu mogao bi se ili ukrcati na santu leda ili složiti na pod", kazao je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

To što vlada tehnički može funkcionirati bez novih ministara barem do glasanja o proračunu još je jedan SDPov razlog za nove izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teoretski, može se smijeniti gospodin Marić, a da vlada ga imenuje državnim tajnikom pa da vodi ministarstvo financija. Sve je teoretski moguće", kazao je Arsen Bauk (SDP).

Zato većina na koju Plenković računa imat će još jedan test - Martinu Dalić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Započinjemo proces izglasavanja nepovjerenja potpredsjednici vlade zbog evidentnog sukoba interesa jer ovo je Vlada sukoba vlada interesa i vlada sukoba interesa" kazao je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Lex Agrokor, tvrde, krojilo je i odvjetničko društvo Šavorić koje je istovremeno bilo povezano s ruskom VTB bankom. Društvo Šavorić je bilo angažirano i od Agrokora  - dok im jučer nisu otkazali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glasat ćemo jasno, podržat ćemo, potpisat ćemo, svi zajedno moraju pasti, ne zaslužuju voditi ovu državu. 3 izbora, milijarda kuna...", kazao je Ivan Vrdoljak.

Iako je izgledalo kao da se sve krenulo rušiti, a predsjednice nema, ona sinoć smiruje – budno prati događanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U skladu sa svojim ustavnim ovlastima nastavit ću biti jamac sigurnosti i u ovom trenutku pozivam sve na odgovornost i konstruktivnost", izjavila je predsjednica Grabar-Kitarović. 

A Most odgovorno tvrdi, s HDZ-om smo otplesali zadnji ples.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo