Puca pogled na Brač i Šoltu / Nova zgrada gradske uprave za 120 milijuna. Split ima plan i da ne plati praktično ništa i da dobije hotel u Banovini

Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell
Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Gradskoj upravi nije mjesto na najatraktivnijim lokacijama. Isti zaključak imali su mnogi splitski gradonačelnici, no Ivica Puljak uvjerava da ima plan za promjenu

18.3.2022.
8:30
Miroslav Lelas/Pixsell
VOYO logo

Gradskoj upravi nije mjesto na najatraktivnijim lokacijama. Sličan pa i isti zaključak imali su mnogi splitski gradonačelnici, no Ivica Puljak uvjerava da ima plan za promjenu.

Plan je da se Banovina prenamjeni, a gradski službenici presele u zgradu koja još nije izgrađena. Iz Splita - Dragana Eterović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banovina bi za koju godinu mogla postati i hotel. Ozbiljni se planovi kuju da se splitska  gradska uprava iseli s atraktivne lokacije uz zapadnu obalu. Gradonačelnik Splita Ivica Puljak kaže:

"Ideja je da se izmjestimo s ove lokacije koja se može puno bolje iskoristit za hotel ili neki drugi komercijalni sadržaj koji će generirati sredstva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banovina bi se dala u dugoročni najam, a novac bi se iskoristio za gradnju nove zgrade gradske uprave. 

Dražen Pejković iz Odjela za urbanizam Grada Splita: "Meni se čini da je ovo prvi primjer u Hrvatskoj kada, odlazeći s jedne atraktivne lokacije na manje atraktivnu, ova atraktivna - stavljajući se u neku posebnu turističku funkciju - opravdava cijelu financijsku konstrukciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina građana nema ništa protiv plana. Trg Hrvatske bratske zajednice u blizini suda i policijske uprave je lokacija koju su izabrali i neki građani, odgovarajući na pitanje gdje bi im odgovaralo da bude nova zgrada gradske uprave.

"Pa, recimo tamo di je sud koja bi sve te zgrade na jedno mjesto stavila. Kad čovjek treba u Banovinu, na sud, to bi bilo idelano", odgovorila je jedna Splićanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je to lokacija za koju će se raditi idejni projekt, a predviđa se da bi koštala oko 120 milijuna kuna. 

"Mislimo do kraja godine izraditi sve te planove da bi smo dogodine počeli s izgradnjom I kroz dvije godine preselili u novu zgradu gradske uprave", objasnio je gradonačelnik Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preseljenje gradske uprave bila je želja i Puljkovih prethodnika - a njega čeka puno posla ako ne želi ostati samo na planovima.

Cijeli prilog s izjavama građana pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo