'Nemojte pokopati moje dijete' / Novac za liječenje malene Kiare nalazi se na računu Sberbanke, majka uputila dramatičan apel, viceguverner odgovorio

Image
Foto: RTL

'Ovim putem vam se obraćam kao očajni roditelj i majka teško bolesne djevojčice, koja uz to što se grčevito borim za djetetov život moram i baviti sa nažalost problemima Sberbank d.d Hrvatska i geopolitičkom situacijom', kazala je Kiarina majka

28.2.2022.
13:20
RTL
VOYO logo

Roditelji malene Kiare, koja se posljednjih mjesec dana u SAD-u liječi od rijetkog i opasnog tumora na mozgu, javili su se s očajnim apelom na svom Facebooku. 

Sav novac koji je prikupljen za njezino liječenje nalazi se na računima Sberbanke. Naime, sve podružnice ove banke će vjerojatno propasti zbog napada Rusije na Ukrajinu, kako je priopćila Europska središnja banka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu obitelji prenosimo u cijelosti:

"Ovog jutra je stigao još jedan udarac na već teškom i grčevitom putu za Kiarin život, ali ovog puta udarac koji boli najjače i najviše do sad. Ovaj udarac Kiari možda zaista oduzima šansu da živi!!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem vam se obraćam kao očajni roditelj i majka teško bolesne djevojčice, koja uz to što se grčevito borim za djetetov život moram i baviti sa nažalost problemima Sberbank d.d Hrvatska i geopolitičkom situacijom.

Image
Posljedice Putinove invazije /

Europska središnja banka: Sberbank u Hrvatskoj i Sloveniji ili će propasti ili joj prijeti propast zbog rata u Ukrajini

Image
Posljedice Putinove invazije /

Europska središnja banka: Sberbank u Hrvatskoj i Sloveniji ili će propasti ili joj prijeti propast zbog rata u Ukrajini

Svi novci koji su građani Republike Hrvatske prikupili kao donacija za Kiarino liječenje se nalaze na računima Sberbank d.d i do kojih sad zbog geopolitičke situacije ne možemo doći te istim novcima zajedno s bankom prijeti propadanje, ti novci možda nekome u vladi ili u HNB-u ne znače ništa ali ti novci nama znače SVE, ti novci znače Kiari ŽIVOT, apeliram na vladu i HNB da podrže Kiaru, da nam omoguće da do sredstava dođemo, da mom djetetu ne oduzmu šansu za život. Da moje živo dijete ne pokopaju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo HNB za iznimku da se monitorij s naših računa povuče kako bi sredstva povukli iz Sberbank d.d, da Kiari i njenom životu damo šansu.

Ti novci su neophodni za Kiarino liječenje, a ne samo liječenje nego su neophodni za njen život, nemojte pokopati moje dijete, jer ako nam onemogućite prijenos sredstava ste Kiaru ubili, jer bez istih sredstava Kiara u četvrtom mjesecu ne može nazad u San Francisco nastaviti svoje liječenje, a bez nastavka liječenja je Kiara neće biti sretno i bezbrižno dijete nego dijete koje će nažalost izgubiti bitku za život!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska narodna banka (HNB) objavila je jutros da je za Sberbank d.d. proglašen dvodnevni moratorij nakon kojega će se odlučiti o sljedećem koraku, a do tada će hrvatski građani i poduzeća moći raspolagati iznosom do 7280 kuna dnevno. Kako se naglašava u priopćenju HNB-a, "neovisno o konačnoj odluci o sudbini banke, depoziti klijenata Sberbank d.d. osigurani su do 100 tisuća eura u skladu sa Zakonom o sustavu osiguranja depozita te je u tom smislu više od 90 posto deponenata u Sberbank d. d. zaštićeno".

Vezano za sami situaciju malene Kiare, viceguverner Hrvatske narodne banke (HNB) Roman Šubić upitan je i na konferenciji za medije pa rekao kako je to situacija koja se odnosi na samo 48 sati u kojima, govori, možemo svi zajedno biti strpljivi i ne možemo raditi iznimku jer je to teško i tehnički i informatički postići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo