Dosta joj je pet godina / Novaković za RTL kaže da se više neće kandidirati, nabrojala je i razloge: 'Prvo, to bi bila utopija'

Nataša Novaković govori o postupku povodom druženja u kontroverznom klubu u vlasništvu bivšeg šefa JANAF-a Dragana Kovačevića

30.4.2021.
18:30
VOYO logo

Kod RTL-ove Damire Gregoret predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković govori povodom pokretanja postupka protiv ministara Olega Butkovića, Josipa Aladrovića i Tomislava Ćorića.

Nešto ranije Novaković je uz objavu o pokretanju postupka istaknula, između ostalog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba imati na umu da je Tomislav Ćorić ujedno i ministar koji je nadležan i za INA-u i za kompletnu industriju koja je povezana s JANAF-om i trebalo bi vidjeti, koliko je u našim mogućnostima, što se tamo dešavalo i na što se utjecalo."

Beroš i povezanost s tvrtkom čija je platforma CijepiSe

U razgovor su, međutim, ušli kratko se osvrnuvši na to što je Povjerenstvo otvorilo predmet protiv ministra Vilija Beroša zbog njegove povezanosti s tvrtkom koja je otvorila stranicu CijepiSe. Je li Novaković zatražila dokumentaciju, je li ju dobila?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RTL-ov Dosje /

Od superheroja do negativca u samo godinu dana: Oporba odlučuje o Beroševom opozivu, nije siguran ni uz premijerovu potporu

Image
RTL-ov Dosje /

Od superheroja do negativca u samo godinu dana: Oporba odlučuje o Beroševom opozivu, nije siguran ni uz premijerovu potporu

"Prošli tjedna smo uputili dopis Ministarstvu zdravstva s nizom pitanja. Dokumentaciju i očitovanje još nismo primili, ali nije bilo niti za očekivati s obzirom da smo tek nedavno poslali dopis", odgovorila je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

U nastavku je odgovorila i zašto povjerenstvo jest pokrenulo postupak protiv tri ministra zbog druženja u spornom klubu Dragana Kovačevića, ali ne i protiv predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što se ne radi o istoj situaciji", odgovorila je Novaković:

Objasnila u kakvom su odnosu tada bili ministri s Kovačevićem

"Pokrenuli smo postupak protiv tri ministra... a s obzirom da su sva tri ministra u Vladi, s obzirom da je Dragan Kovačević na Vladi bio izglasan kao prijedlog Vlade dza predsjednika Uprave (JANAF-a), a pri čemu je još ministar Tomislav Ćorić bio na mjestu predsjednika povjerenstva koje je intervjuiralo ljude i zapravo odlučilo da će Dragan Kovačević biti prijedlog ministarstva prema Vladi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje Gregoret kazala je da je istina da odluka u Povjerenstvu o pokretanju postupka protiv ministara nije bila jednoglasna i da je izvjestiteljica bila protiv toga. 

"Svatko od nas ima pravo na svoje mišljenje, naše sjednice su javne i svatko može izgraditi svoje mišljenje", komentirala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izjavu Dalije Orešković, prethodnice Nataše Novaković na toj funkciji: "Mislim da je politika postavila tu gospođu tamo radi neznanja", Novaković je kazala.

"Politika je, Sabor, postavila sve nas. To je činjenica, možda ne najsretnija, ali to je tako. Pritom svatko od nas ima svoje mišljenje, a na javnosti je da procjenjuje kakvi su čiji stavovi i tko je zašto postavljen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako za načelnika općine, tako i za premijera i predsjednika

Za izjavu Zorana Milanovića da on nije dužan odgovarati povjerenstvu koje je izglasano običnom većinom jedne stranke u Saboru, Novaković je rekla:

"To je jučerašnja izjava."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da je on sukladno zakonu obvezan nama odgovarati. To je potvrđeno i pred Ustavnim sudom", dodala je i inizistirala da bilo koji dužnosnik, općinski načelnik, pa tako i premijer i predsjednik moraju prema zakonu odgovarati na pitanja povjerenstva.

Hoće li se kandidirati za novi mandat?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne", kazala je da je definitivno odlučila:

"Prvenstveno zato što bi to uopće bila utopija, a ne želim se iscrpljivati. S druge strane, mislim da je pet godina dosta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U politiku, kazala je, neće, nego će nastaviti s poslom u privatnom sektoru.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo