Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
"Kuščevićeva izjava je zastrašujuća"

Novaković za RTL: 'Bilo je pritisaka na rad Povjerenstva! Tko sve? Nije bitno. Živimo s tim'

'Pokrenuli smo postupak redovne provjere cjelokupne imovinske kartice ministra Tolušića'

Vijesti.hr/ 12.5.2019. u 19:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon ministra državne imovine Gorana Marića, pa ministrice EU fondova Gabrijele Žalac i luksuznog mercedesa, s netočnim informacijama u imovinskoj kartici problema ima i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Prijavio je upola manju kvadraturu kuće u Virovitici i zemljište kod Zadra tri puta jeftinije nego ga je kasnije prodao. Kako je moguće da tako visoki dužnosici ne znaju ispuniti imovinsku karticu?

"Jučerašnja izjava ministra Kuščevića je pomalo zastrašujuća"

O ovoj temi u RTL-u Danas razgovarali smo s onom od koje mnogi političari strepe, predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašom Novaković

"Pa jučerašnja izjava je pomalo zastrašujuća pogotovo jer dolazi s ministarske pozicije. Nema nikakvih argumenata, to je komunikacija na razini djeteta. Gdje je tu samovolja i što smo mi to pogriješili", kazala je Novaković na pitanje boji li se da će im ministar Kušćević smanjiti ovlasti, kako je jučer najavio u Večernjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar Uprave poručio je da se Povjerenstvo više neće baviti trivijalnim stvarima i da neće biti samovolje nego jasno propisane procedure...

"Imovinske kartice su sve, a ne trivijalnost"

"Ja mislim da su imovinske kartice sve, a ne trivijalnost. U čemu je postao problem? Imamo detaljne upute, jednostavno ih je ispuniti. A i tu smo mi, uvijek nas možete nazvati", kazala je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u RTL-u Danas.

Upravo se čita

Image
Sve im progutao oganj

Branitelj, preživio rak, 3 moždana, sad mu izgorjela kuća: 'Jutros mi unuk kaže: Evo ti dida 10 kuna!'

Jeste li do sada imali pritisaka na neki slučaj koji ste vodili?

"Imali smo. Povjerenstvo sve ovo doživljava kao pritisak i kad nam ministar kaže da će nam zakonom promijeniti nešto, to je pritisak. Tko sve? Nije bitno. Živimo s tim", poručila je Novaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

O slučaju Tolušić kaže:

"Provjerit ćemo cjelokupnu imovinsku karticu ministra Tolušića"

"Bruto i neto kvadrati, to su nebuloze, s tim se ne bavimo. Otvorili smo predmet kako bi ispitali izgradnju kuće i, s obzirom na razne medijske informacije, pokrenuli smo i postupak redovne provjere što znači da ćemo cjelokupnu imovinsku karticu ministra Tolušića provjeriti", jasno će Novaković koja je rekla je Povjerenstvo nije osnovano kao tijelo koje vještači nekretnine te da inforomacije dobiju od građana i od medija. 

Na pitanje misli li da je moguće da netko na čelu ministarstva, tko vodi ozbiljne poslove, ne zna popuniti imovinsku karticu, jasno kaže:

"To bi tek bilo zastrašujuće. Da s obzirom na sve upute to ne znate. Mislim da to ne stoji", rekla je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr/ 12.5.2019. u 19:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'NE VIDIM NIŠTA SPORNO'

Aerodrom u Zadru lažirao milijuntu putnicu jer je Plenković bio u županiji: 'Poklopilo se'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba