zabranjeni album / Novi album TRAM-a 11 otkazan što je dovelo do još većeg interesa: 'Mi seciramo društvo, mi smo ti koji ukazuju na pojave'

Image
Foto: RTL Direkt

Diskografska kuća ispričala se svima koji su ostali povrijeđeni i povukla album iz prodaje i pjesme sa svojih digitalnih platformi

28.1.2022.
23:45
RTL Direkt
VOYO logo

Novi album TRAM 11 koji s unutarnje strane ima potpis Generala Wooa i Targeta, za koju bi godinu mogao vrijediti puno. Ne jer se radi o fantastičnom hip hop ostvarenju, nego zato jer je povučen iz prodaje. Menart mu je time možda zacementirao kultni status, zabranjenog albuma. Pa sada sve zanima čuti tu mržnju prema gejevima, mržnju prema Srbima, i gađenje prema ženama bez djece.

Hip hop je često vulgaran i nasilan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što treba shvatiti da TRAM 11 nisu početak nego kraj priče koja kod nas vlada. U domaćem medijskom prostoru postoji toliko govora mržnje, od političara, čitatelja po portalima. Jednostavno se uvukla priča da smo svi gladijatori da čekamo tko će sa sjekirom skinuti glavu", poručio je Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar.

TRAM-ovci su nakon svega, ostali bez svojih dojučerašnjih izdavača i to nakon što je album izašao. Evo gdje su sada.

"Ljudi koji nemaju veze s rap kulturom i s nama, imamo podršku, baš dosta. Na kraju je priča završila u Saboru, mislim da je problem ako ćemo nastaviti s kulturom otkazivanja. Ne mislimo da smo pretjerali. Nismo nikoga pozvali da se ubije, istuće, ili nešto. Mi seciramo društvo, mi smo ti koji ukazuju na pojave. Mi nismo da dajemo rješenja, rap je vrsta glazbe, to je taj stil  ne znam kako objasnit ljudima da je to naš način izražavanja", kazao je General Woo iz TRAM 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je TRAM 11 otkazan! Diskografska kuća ispričala se svima koji su ostali povrijeđeni i povukla album iz prodaje i pjesme sa svojih digitalnih platformi.

Kako je otkazivanje dovelo do još većeg interesa pogledajte u prilogu Lade Marinović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo