Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Potraga za vozačem traje više od 20 sati

Migranti platili 3000 eura za ilegalni prijevoz, teško ozlijeđena djeca trebat će rekonstrukciju lica

Za krijumčarem koji je u bijegu od sinoć traga hrvatska i bosansko-hercegovačka policija, policijski helikopter i potražni psi

Nikolina Radić/ 31.5.2018. u 19:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

12-godišnji dječak i djevojčica ranjeni su hicima iz policijskog pištolja u Srbu kod Gračaca! Posljedica je to dramatične potjere za krijumčarom ljudi u kojoj je policija zapucala na kombi koji je prevozio 29 ilegalnih imigranata iz BiH u Hrvatsku, odbijajući se zaustaviti. 

Image

Policijski očevid nad kobijem u kojem je policija sinoć zatekla 29 stranih državljana

Fotogalerija
Image

Policijski očevid nad kobijem u kojem je policija sinoć zatekla 29 stranih državljana

Fotogalerija

Više od 20 sati traje potraga za vozačem koji je pobjegao u šumu. Uz dječaka s prostrijelnom ranom lica i djevojčicu koju je metak okrznuo – u jurnjavi je ozlijeđeno još sedmero imigranata.

Na crnoj migrantskoj ruti iz BiH u Hrvatsku, policija je zaustavilla kombi u kojeg su krijumčari natiskali čak 29 migranata iz Iraka i Afganistana. Policija je krijumčara zaustavljala na tri mjesta, a onda su, nakon što je on probio i treću policijsku blokadu i krenuo kombijem na policajce, pucali na vozilo.

"Tada su policijski službenici morali, bili prisiljeni, upotrijebiti sredstva prisile, vatreno oružje. On se nakon toga odvezao još nekih stotinjak metaraod punkta i pobjegao u šumu", rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Policija je među 29 migranata pronašla i 15 maloljetnika. Riječ je o migrantima iz Iraka i Afganistana, četiri obitelji s još dvoje djece, koji su navodno u Srbiji proveli zadnja tri mjeseca, a onda platili od 2800 do 3000 eura po osobi za ilegalni prijevoz u Hrvatsku.

Dvoje djece je u pucnjavi teško ozlijeđeno.

Upravo se čita

Image
optužen za plaćeništvo

Sutra počinje suđenje Hrvatu zarobljenom u Ukrajini, prijeti mu smrtna kazna. Hrvatska ne može ništa

"Žao nam je najprije stradavanja djece. Naš prioritet i naglasak je svakako na borbi protiv organiziranog kriminala i apsolutnoj zaštiti hrvatske granice. Dakle, nije naglasak na migrantima, nego na kriminalcima koji krijumčarenjem nažalost ugrožavaju i živote migranata", poručio je načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Ranjena djeca prevezena su hitno u zadarsku bolnicu, ali moguće je da će zbog rekonstrukcije dijela lica biti prebačeni u zagrebačku Dječju kliniku u Klaićevoj dok je sedmero u bjesomučnom bijegu lakše ozlijeđenih migranata odvezeno u Gospić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Primili smo iza pola noći dva pacijenta. Muški, 12 godina, dijete ranjeno u lice i povrijeđene je mandibule. Odmah je kirurški zbrinjen od strane operatera. Pacijent je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja. Trenutno je stabilno, van životne opasnosti. Drugi pacijent je 12 godina stara cura koja je također ranjena, povrijeđeno lice i dobila je ogrebotine po rukama i trbuhu. Lakše ozlijede, smještena na Odjelu dječje kirurgije", rekao nam je  ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Razgovarali smo i s ravnateljicom Opće bolnice Gospić Sandrom Čubelić:

"Tijekom noćnih sati u Opću bolnicu Gospić je dovezeno sedam osoba, od toga 4 muškarca, 2 žene i 1 dijete koji su obrađeni na objedinjenom hitnom bolničkom prijemu. Po obradi je ustanovljeno da se radi o lakim tjelesnim ozljedama te su osobe u pratnji policije otpuštene iz naše ustanove", kazala je Čubelić.

Za krijumčarem koji je u bijegu od sinoć traga hrvatska i bosansko-hercegovačka policija, policijski helikopter i potražni psi. Na tom području uz samu granicu ima puno starih šumskih i planinskih puteva. Mještani su čuli da su migranti i ranije tu ilegano prelazili granicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svi migranti su sad u prihvatnom centru Policijske postaje u Donjem Srbu odakle će ih nakon dovršetka policijskog istraživanja prebaciti u zagrebački prihvatni cetnar u Porinu. Svi su zatražili azil u Hrvatskoj.

Pročitajte više:

>>VIDEO Horor u Lici: policija pucala na krijumčara, jedno dijete ranjeno je u glavu, reagirao i premijer

Nikolina Radić/ 31.5.2018. u 19:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
podaci evisitora

U Hrvatskoj trenutno boravi 1,1 milijun turista: Ovo je pet najpopularijih destinacija

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba