Potraga za vozačem traje više od 20 sati / Migranti platili 3000 eura za ilegalni prijevoz, teško ozlijeđena djeca trebat će rekonstrukciju lica

Za krijumčarem koji je u bijegu od sinoć traga hrvatska i bosansko-hercegovačka policija, policijski helikopter i potražni psi

31.5.2018.
19:07
VOYO logo

12-godišnji dječak i djevojčica ranjeni su hicima iz policijskog pištolja u Srbu kod Gračaca! Posljedica je to dramatične potjere za krijumčarom ljudi u kojoj je policija zapucala na kombi koji je prevozio 29 ilegalnih imigranata iz BiH u Hrvatsku, odbijajući se zaustaviti. 

Image

Policijski očevid nad kobijem u kojem je policija sinoć zatekla 29 stranih državljana

Image

Policijski očevid nad kobijem u kojem je policija sinoć zatekla 29 stranih državljana

Više od 20 sati traje potraga za vozačem koji je pobjegao u šumu. Uz dječaka s prostrijelnom ranom lica i djevojčicu koju je metak okrznuo – u jurnjavi je ozlijeđeno još sedmero imigranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na crnoj migrantskoj ruti iz BiH u Hrvatsku, policija je zaustavilla kombi u kojeg su krijumčari natiskali čak 29 migranata iz Iraka i Afganistana. Policija je krijumčara zaustavljala na tri mjesta, a onda su, nakon što je on probio i treću policijsku blokadu i krenuo kombijem na policajce, pucali na vozilo.

"Tada su policijski službenici morali, bili prisiljeni, upotrijebiti sredstva prisile, vatreno oružje. On se nakon toga odvezao još nekih stotinjak metaraod punkta i pobjegao u šumu", rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je među 29 migranata pronašla i 15 maloljetnika. Riječ je o migrantima iz Iraka i Afganistana, četiri obitelji s još dvoje djece, koji su navodno u Srbiji proveli zadnja tri mjeseca, a onda platili od 2800 do 3000 eura po osobi za ilegalni prijevoz u Hrvatsku.

Dvoje djece je u pucnjavi teško ozlijeđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao nam je najprije stradavanja djece. Naš prioritet i naglasak je svakako na borbi protiv organiziranog kriminala i apsolutnoj zaštiti hrvatske granice. Dakle, nije naglasak na migrantima, nego na kriminalcima koji krijumčarenjem nažalost ugrožavaju i živote migranata", poručio je načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Ranjena djeca prevezena su hitno u zadarsku bolnicu, ali moguće je da će zbog rekonstrukcije dijela lica biti prebačeni u zagrebačku Dječju kliniku u Klaićevoj dok je sedmero u bjesomučnom bijegu lakše ozlijeđenih migranata odvezeno u Gospić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primili smo iza pola noći dva pacijenta. Muški, 12 godina, dijete ranjeno u lice i povrijeđene je mandibule. Odmah je kirurški zbrinjen od strane operatera. Pacijent je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja. Trenutno je stabilno, van životne opasnosti. Drugi pacijent je 12 godina stara cura koja je također ranjena, povrijeđeno lice i dobila je ogrebotine po rukama i trbuhu. Lakše ozlijede, smještena na Odjelu dječje kirurgije", rekao nam je  ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Razgovarali smo i s ravnateljicom Opće bolnice Gospić Sandrom Čubelić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom noćnih sati u Opću bolnicu Gospić je dovezeno sedam osoba, od toga 4 muškarca, 2 žene i 1 dijete koji su obrađeni na objedinjenom hitnom bolničkom prijemu. Po obradi je ustanovljeno da se radi o lakim tjelesnim ozljedama te su osobe u pratnji policije otpuštene iz naše ustanove", kazala je Čubelić.

Za krijumčarem koji je u bijegu od sinoć traga hrvatska i bosansko-hercegovačka policija, policijski helikopter i potražni psi. Na tom području uz samu granicu ima puno starih šumskih i planinskih puteva. Mještani su čuli da su migranti i ranije tu ilegano prelazili granicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi migranti su sad u prihvatnom centru Policijske postaje u Donjem Srbu odakle će ih nakon dovršetka policijskog istraživanja prebaciti u zagrebački prihvatni cetnar u Porinu. Svi su zatražili azil u Hrvatskoj.

Pročitajte više:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>VIDEO Horor u Lici: policija pucala na krijumčara, jedno dijete ranjeno je u glavu, reagirao i premijer

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo