Analiza Damire Gregoret / Novi izbori na vidiku? Oporba traži raspuštanje Sabora, no vladajuća koalicija nije zabrinuta

Damira Gregoret analizirala je što opće oporba može napraviti u Saboru i zaključuje da sve ovisi o tumačenjima

16.5.2018.
19:08
VOYO logo

Kada govorimo o samom raspuštanju Sabora, doznajemo da bi se ta točka trebala uvrstiti u dnevni red već u petak, ali naravno kada će se zaista o tome raspravljati ovisi o vladajućima. Dok premijer tvrdi da je vladajuća većina stabilna, oporba smatra da ostavka Martine Dalić nije dovoljna i traže raspuštanje Sabora. 

U skladu s novim Poslovnikom, oporba je osigurala da se u Saboru o Agrokoru raspravlja u čak dvjema temama: uvrštavanju izvanrednog povjerenika u Zakon o sprečavanju sukoba interesa, te zahtjevu za nastavak rada Istražnog povjerenstva za Agrokor. 

Legitimno je i očekivano da je nakon ovakve afere koja je, na kraju krajeva, dovela do toga da prije dva dana Vladu napusti potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, da oproba poziva i proziva na odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nevjerojatno je da istovremeno, baš sada SDP ostao bez jednog saborskog zastupnika i da taj isti saborski zastupnik na neki način podebljava realno tanku saborsku većinu Andreja Plenkovića.

SDP i dalje inzistira i traži da se Sabor raspusti, da se ide na nove izbore. O tome je danas u sabornici govorio predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, taj zahtjev potpisao je predsjednik Kluba zastupnika Arsen Bauk. Podržao ih je i dobar dio oporbe, no nemaju dovoljan broj ruku. Baš zbog toga se u HDZ-u i vladajućoj koaliciji nimalo ne zabrinjavaju, ali je istovremeno Milorad Pupovac poslao zanimljivu poruku.

"Ako baš toliko hoćete izbore, ako baš u ovom trenutku i u ovim okolnostima želite imati nove izbore u zemlji - pa izvolite nove izbore. Dat ću vam izbore pa da vidimo što ćete napraviti, pa da vidimo kakvu ćete Vladu sastaviti", rekao je Pupovac u sabornici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada govorimo o samom raspuštanju Sabora, doznajemo da bi se ta točka trebala uvrstiti u dnevni red već u petak, ali naravno kada će se zaista o tome raspravljati ovisi o vladajućima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo